lørdag 28. mai 2011

Litt mer kugjødsel… ble en ny clematis..

Det skal godt gjøres å se den, småmørkt, regning og ruggigt ute til tross at klokken ikke er mer enn seks. Idag kommer regnet så snart jeg stikker ut nesen, går jeg inn og blir litt ser det ut å være opphold.. pussig..

Denne Clematis ‘Columella’ ser ut som en mørk, tidligblomstrende skjønnhet, men jeg tror egentlig, med litt mer lys ute, at fargen blir lysere og klarere. Kjøpt og plantert idag, vel vitende at det er først neste år som jeg kommer se noe særlig av blomstene, akkurat som med han ‘Tage Lundell’, misstenker de tilhører den samme clematisgruppe.. jeg er så dårlig på slikt.

DSC_0008

Blomsterknoppene virker kamuflasjefarget mot det bruna, jeg planterte henne i rosenhagen, mot det høyre benet på mitt kikkhull. Denne plassen var egentlig avsedd til en av de seks clematis jeg bestilt, men som aldri kommer.. Finner vel et sted til dem og når, hvis.., de dykker opp..

Blir nok ikke mer i hagen idag..

7 kommentarer:

Blomsterguri sa...

For en strålende forvandling :-) Må si at klematisen ser betraktelig bedre ut enn kugjødselkompost!!! Jeg fant en mc-regndress fra gamle dager og da ble det haging i regnvær i dag. Krysser fingrene for opphold i morgen! Ha en fortsatt fin helg!

Reginas Cottage sa...

hi mia
it looks beautiful!!!wonderful color
have a nice weekend,
bear hugs,
regina

... sa...

Kjempesøt klematis, blir nok helt sikkert flott i rosehagen :)

Takk for kommentar, Mia. Den rosa stauden er ormerot, polygonum bistorta. Sprer seg med utløpere og danner raskt store tuer. (Har masse avleggere, så bare si ifra hvis du vil ha).

Fortsatt god helg :)

Susanne sa...

Hvilken smuk clematis :-) Jeg har ingen af de tidligt blomstrende, men når jeg ser din, så bliver jeg fristet til at få nogle af dem også :)

Lisa sa...

Gillar dina Clematis! Har ingen själv, men det kanske blir... Du inspirerar mig verkligen!
Lördagskramar från mig!
Ps! Jag är inte alltigenom god. Just nu mördar jag myror som invaderar köket =)

Margot sa...

Hej Mia! Tjusig klematis och den påminner väldigt mycket om Tage Lundell som blommar som bäst hos mig nu! Du får väldigt gärna delta i min plantutlottning, eftersom jag har fått tag på bra emballage så tror jag det går bra att sända en eventuell vinst till Norge!
Ha en fin söndag!
Kram Margot

Kristin Aurdal sa...

Nydelig klematis, kanskje jeg skulle ha kjøpt meg en tidligblomstrende jeg også, men nå har jeg akkurat kjøpt meg 5 nye klematiser som skal plasserest så det holder vel for en stund :-)
Håper du får bedre hagevær snart, ønsker meg det jeg også. Her er surt og kald med masse av regn.