lørdag, mai 07, 2011

En dag går så allt for fort..

..spesielt når man har en fridag og solen skinner. Det har vart varmt og godt idag, 20 grader i solen, så dagen avsluttedes igjen med grilling på terrassen. Jeg har pottet gress til den store gullmedaljen idag føles det som. Måtte en tur etter mer jord og da kom denne lille søtnos med hjem.

Ja da, jeg vet jeg ikke skulle ha noe mer, men nå har jeg sovet på saken to netter og klarer ikke få den ur tankene. Måtte bare ha den.. Det fantes en akkurat stor nokk plass ved trattorian for denne, Dicentra ‘Burning Hearts’.

Størrelsen er mindre enn mine fenrikshjerte og blomstene helt røde. Den blassrosa fargen på fenriken ser om mulig enda mer blass ut. Tydelig klarer jeg ikke helt la være å ta hjem enda fler planter..

For idag fastnet jeg her på baksiden ganske lenge. To Clematiser skulle plantes, så gøy at det nå var lite fler å velge mellom og ikke kun de ‘vanlige’ som alle selger. Det var fler på gartneriet som fristet, men stopp og belegg – jeg vet jeg ikke har plass!

Men disse fikk jeg plass med. I hjørnet her hvor jeg tidligere hadde Rhododendron ble jeg tvungen å flytte på tre små hampflockel (satt dom ved klatrerosen på andre siden i stedet). Clematis ‘Jouiniana Praecox’.

Clematis ‘Still waters’ satt jeg i den andre kassen. Måtte flytte den ene stokkrosen til Lunden men det var det verdt. To lyse clematiser blir bra tenker jeg, da de andre jeg plantert er mørke. Gjennstår å se da om de tar seg.

Her ved espalieret fikk jeg satt to Clematiser og idag. Jeg har flyttet den C. Multi Blue som stod ved garasjeveggen, helt inneklemt bak de to Rhododendronbuskene. Det var liv i den men vet at de ikke helt liker å flyttes på. Men hadde den blitt ståendes tror jeg ikke det blitt mye av et liv heller.  Satte denne på venstre side. På høyre side satt jeg den C. Multi Blue som jeg hatt lengst til høyre ved ‘fönster mot omvärlden’. Den har heller aldri helt likt seg. Der var det kun en av stenglene som viste tegn til liv. Nåja, jeg gir den en sjanse. Clematisen i midten tar seg i hvert fall, C. Purpurea Plena, så det skal vel bli litt frodighet her i sommer og. Men her hadde jeg planlagt to av de seks bestillte fra Tyskland, men de har ikke kommet enn og jeg finner vel noen råd for dem og..

Jeg har forresten kommet på at slike ventebedd er bra at ha. Satt ner noen fler frøsådd, Viol og Rødmalva, men også tre små frøplanter jeg fant forran hekken. Jeg misstenker det kan være fra Blodslirekne (blodormrot) Persicaria amplexicaulis. I hvert fall fant jeg likedane frøplanter under den. Kul om det stemmer for den liker jeg veldig godt.

Som vanlig lar jeg meg avledes av diverse småtterier når jeg holder på, men det er det som jeg nyter aller mest av. Disse små pusslerier man kan fordrive en dag med i hagen. Nå som det meste er gjort og jeg ikke har noen spesielle prosjekt på gang, i hvert fall ikke akkurat nå.. Malingspannet venter på meg. Gulvet skal males blant annet, og grunnmuren.. Satt og drakk kaffe med regeringen idag og snakket om gulvet. Hva med sandfarget maling? Istedet for dette skipsgråa gulvet. Fliser blir det i hvert fall ikke til iår..

Hver eneste potte er plantet. Gresset og de andre pottene jeg har hatt inne får nå stå seg til. Håper innerligt ikke vinteren kommer tilbake, men da får jeg vel slenge over en fleesepladd eller to..

De aller minste tustene av gress satt jeg over i små potter som var litt større enn den de stod i men ellers er alt plantert, til og med en Gojibær plante og en Honningsbuskplante åkte ut, og de første erteblomstene også.. Idag satt jeg gresset litt tettere, planterte to og to tuster, de ser jo så små og pjuskete ut

DSC_0015

Varmen idag fikk også våre Morelltre å slå ut. Snart er hele tre dekket av hvite blomster.

Nå skal beinen slenges høyt opp i sofaen og Tv,n slås på. Kroppen verker litt av uvane bevegelser. Men deilig føles det og. Imorgen venter atter en hagedag.

3 kommentarer:

josimo sa...

Ja er det ikke snodig at det ALLTID er plass til en plante til i hagen....
Tror jeg har den i hagen selv,kjmpesøt er den

Fortsatt flott helg til deg

Marit sa...

Åhh, den Clematisen 'Still Waters' var bare så nydelig!Disse forskjellige små "hjertene" har jeg også helt dilla på. De har så nydelig bladverk.

Tullik sa...

Heisan !! Varmen kom...Høyrest ut som ein herleg hagedag. Den vesle skjønnheten du kjøpte i dag, Decentra "Burning hearts", hadde ikkje berre flotte blomer men også eit nyydleg bladverk.
Ha ei fin veke !!