mandag 16. mai 2011

Kaldt og ruggit

Akkurat som humlen nå føler jeg meg, har mest lyst å krype inn et sted og få ly, med noe godt i munnen. Ute blåser det surt og er kaldt, dessuten har det kommet regn idag og. Nå er det tilsammen over 50 mm som kommet – takk, det holder nå..

Det er som jeg husker mine barndoms Valborgsmässoaftnar hjemmifra. Bestandig kaldt den kvelden. Her skal feires 17.e mai imorgen og det er ikke ovanlig at jeg fryser då og. Ikke at det er slik hvert år men ofte nokk for å huske det..

Det har kun blitt en tur ut på inspeksjon idag. Mye for jeg jobbet lenge men også for at jeg fryser, det frister helt enkelt ikke. Min lille frøsådde grönlilja har fått tre små strå nå, snart kan en jo nesten se den! Dette innebær en tålmodighet jeg ikke vet om jeg har, hvor mange år trenger den på å vokse seg til? To somrer ser ikke ut å være nokk i hvert fall. Esken som jeg sådde frøene i har fått stått ute i vinter og nå har det kommet opp tp strå til, i tillegg til de to jeg satt ut forrige høst. Jeg håper jeg merket disse godt så jeg ikke luker de vekk der de står i barnehagen.

Svungfullt og lekendes, mine fugler og sommerfugler flakser i vindkasten. Kanskje litt jugglete men her har de blitt som julepynten. Det barnen har laget skal tas frem.

I den høyre kassen har jeg blant annet plantet Frittilaria Uva-vulpis. At de ble så høye hadde jeg ikke ant men nå begynner knoppene springe ut. Jeg hadde på en eller annen måte innbillet meg de var på størrelse med Frittilaria Michailovskyi som jeg har i staudetrappa. De er jo tross alt ganske like.

Epleblomst, nydelig og romantisk, langt bak den, helt inne i syrinhekken kommer min Clematis alpina fra forrige år, ‘Tage Lundell ‘,(jisses skrev først Erlander….), nå trenger jeg ikke sitte på kne for å se den. Skal bli fint å se den i full blomst.

Ja, jeg fryser, regner med at det gjelder disse og. Kastet ut i den kjølige mainatten, brrr. Men jeg håper på bedre tider, snart må det være over. Håper så innerlig at vi ikke får en slik sommer som de siste to.

Takk, nå holder det, jeg har fått det regn jeg trenger..

13 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Den Frittilaria Uva-vulpisen din var bare lekker. Er den vanskelig å få tak i eller?
Det er kaldt her også, så jeg valgte å fyre i peisen i dag. Koselig, men det hører liksom ikke til denne årstiden.
Ønsker deg en fin, og varm 17. mai.

Bea sa...

Mmm..så mycket vackert du visar och visst får man ha tålamod med en del sådder och planteringar och måna lite extra för att de skall klara alla väderväxlingar.

Fingerborgshatt ser ut komma fint igån hos mig och det blir tredje året och nu hoppas jag på en blomning i år, vi får se hur det går!

Ha en festlig och fin 17 maj!/ Bea

Marit sa...

Ja, nå er det nok med regn, og litt varme hadde vært fint igjen nå. Nydelig fruktblomster du viser. De er alltid så vakre.

Unknown sa...

Så fine blomster i ruskeregnet,det har vært litt ruskevær her også men vi ser solen innimellom.
Håper du får en fin 17 mai,med sol og varme. Marit

Mona sa...

Javisst är det bra med regn, bara det förstår att sluta i tid.
Här har regnat idag, men nu på kvällsidan tittade solen fram. Men ruskigt är här också, endast 7 grader.
Önskar dig en fin 17 maj!
Kram, Mona

... sa...

Det er kjølig med mye vind her, men ikke regn i dag. (Det kommer vel i morgen tenker jeg).

Fine bilder du viser, Mia, hagen din er full av spennende planter. Og fuglen var kjempefin, sjarmerende pynt i hagen :)

Ha en flott 17. mai :)

Mariann sa...

Så mye flotte planter som vokser i hagen din. Jeg er imponert over alt du får gjort.
Ganske kjølig her også for tiden og værmeldingen gir ikke så mye trøst med det første.
Ønsker deg en fin 17.mai!

Helena sa...

Jag har oxå grönlijestrån...stod o funderade över dom idag.2:a året i kruka o ja det går sakta!
Visst blir det fint med clemtisen i växthuset det är spridningen jag är lite fundersam på..med tiden blir det ju en djungel av det hela inte så kul på en äng!
KRAM från mig!

Lisa sa...

Jaa, att ha Erlander i häcken kan bli konstigt =)
Hoppas att ni få en fin nationaldag. I Norge vet ni hur man firar!
Nu blir det sovning här...

Autumn Belle sa...

You have a lovely garden. I especially like the apple blossoms which I have never seen before. Happy Norway Independence Day !

Stephanie sa...

Hello Mia, is that a little canna lily? I hope it is not stunted by the cold weather. Here the plant loooks better when weather is fine. As always the view of your garden is remarkable. Thanks for sharing and have a wonderful week!

Reginas Cottage sa...

liebe mia,
loveley plants...die blaue alpina clematis gefällt mir sehr.hier hat es ein bißchen geregnet,aber es wird schon wieder wärmer.wünsche dir einen
wunderschönen tag,alles liebe regina

kanak7 sa...

Hi Mia, I can't imagine that the weather can be that cold in May! But there's quite a lot of growth in your garden. I really like your garden views, particularly the ones in your recent posts.