fredag, mai 27, 2011

En tur med kameran..

Nå blomstrer syrenhekken, over forventen også faktisk, men tanke på hvor mye jeg tok vekk ifjor når jeg gikk amokk med saksen. Men ikke helt tilstrekkelig, denne toppen med hvite syriner stikker opp. Etter blomstring blir den borte. Det blir slik for jeg forsøker å ikke ta alt sammen hvert år uten heller ta en kraftig stam hver gang.

Noe annet som trenger en runde med saksen er brudespireahekkene, sett ovenfra så holder den ikke formen lenger. Utrolig hvor fort det vokser når det først setter igang! Brudespirean skal i hvert fall være velklippt, hekken fungerar som innramming i stedet for buksbom hos meg..

Men jeg holder meg kvar litt på terrassen. Min kolvhirs har fått så søte ‘blomster’ kan man kalle dom for det? Det er kanskje mer frøkapsler, eller? I hvert fall så liker jeg dem og rødfargen gjør at det nesten minner om blomster..

Ikveld har jeg fått fyllet opp de siste pottene. Hadde fortsatt noen små gresstuster som jeg kunne sette, og tre honingsbuskplanter. I hvert fall så tok jeg opp de to løkene av Eucomis som ikke kommet seg. Men da de faktisk såg ut at ha liv satt jeg dem ner igjen i samme potte som noen småtuster med kärleksgräs, så får jeg se da.. Denne er det i hvert fall god fart på.

Myskgresset og..

Pampasgress..

Paraplygresset trenger nok litt mer varme..

Ner trappa på baksiden blomstrer den eneste overlevende Lewisia, men den ser smått regnskadet ut. Den andre overlevde jo ikke ens den regnige sommeren ifjor.

Så begynner Trollus fra hagemessen forrige våren å blomstre. Den skulle ha en spesiel gulfarge.. ser ikke store forskjellen skal jeg innrømme, men jeg liker disse så godt at det gjør inget.

Så den hvite flekktvetann.

Løytnantshjerte.. den hvite, ‘Alba’ har ikke blomstret mange dager, den rosa er snart overblomstret..

Jeg kunne holdt på i det uendlige nå føler jeg, men noe jeg virkelig er glad for er disse humleblomstene. De ‘vanlige’ orange Geum, de som jeg har hatt en evighet men som aldri blomstrer, iår gjør den det! og yes – me like ! Orange er en farge jeg blir mer og mer glad i merker jeg..

Orange og blått, det passer jo så fint sammen.

6 kommentarer:

Lisa sa...

Insektsaction hos dig oxå! Jättesnygga bilder på blommorna, gillar din hirs!
Det där med orange är intressant. Även jag har blivit förtjust i den färgen, både på blommor och annat. Orange är en färg att bli glad av, den ökar välbefinnandet. Jag är säker på att det speglar vårt humör!! Kombinationen blått/orange är dessutom oslagbar! Du skriver "I like" jag skriver Mia rules = )

Anonym sa...

Noen klipper ned, andre jobber med å få de opp :)

Takk for flotte bilder :)

Hilde sa...

Så fine bilder fra hagen din :)
Geumen er i blomst her også, og den lyser opp. Passer sammen med blå blomster, ja. Nydelig!
Og syrinene er fine i år :)

Flotte bilder fra terrassen din i innlegget under. Så fint det blir!

Ha en god helg :)

Helene sa...

Jeg blir så INSPIRERT hver gang jeg besøker bloggen din! Takk for titten, nok en gang! Du får frem motivene på en proff måte!!

Heleneklem:o)

Snäckskalsdalen. sa...

Oj vad det växer och blommar hos dig! Full fart i trädgården och underbara bilder, jag njuter.
Agneta kram

Marit sa...

Nydelige bilder! Jeg har også en hvit Lamium som heter 'White Nancy' Kanskje det er den du også har?
Syrinene dine var skikkelig fine!