onsdag 4. mai 2011

Historiens tand..

Når jeg var hjemme i påskes fikk jeg med meg disse frø fra min mamma. Mormors krusantemum, låter det ikke underbart. Disse har jeg sådd ute i aften, håper ikke en kuldegrad tar kverken av frø under jorden. Jag har fler i reserve hvis det skjer. Men dette blir en overraskelse, jeg har så mange underbare minnen av min mormor, men dessverre inkluderer det ikke hennes krusantemum. Nå håper jeg det endrer seg når jeg ser disse i blomst.
Noe jeg kan huske fra min barndom er disse, Sibirisk nunneört, Corydalis nobilis. Disse blomstrer hjemme hos mine foreldre, det er der jeg hentet den. Antagelig plantert av min pappas mormor, hun hadde stort hageinteresse. Historisk verre dette.. Men jeg liker den, den gir bedden en frodig grønnske om våren og vissner siden ner i takt med at de andre staudene tar over.
Litt fylde og frodighet står også disse hageskrinneblomstene for. De vokser utrolig fort om våren, senere når de tar litt for stor plass for meg kan jeg bare klippe dem tilbake.
Inatt ble det aldri frost, men det var på håret. Idag har pottene som har vart ute siden i morges atter blitt tatt inn, inatt skal det atter bli kaldere. Det er bare å vente og se. Synes varselet om frost blir utsatt en dag om gangen. Siden, siden skal det bli varmere igjen.

7 kommentarer:

Helene Orskaug sa...

Hei. Så fin blogg du har! Headeren er flott og full av farger jeg blir glad av!

Masse vakre bilder også!
Jeg nøt å lese i bloggen din:-)

Heleneklem;-)

krepsemor sa...

Det er flott å kunne ha planter som bringer frem gode minner! Du har sikkert arvet din hagepassion fra din pappas mormor. Min farmor hadde stor omsorg for Streptocarpus i flere varianter, og hun stelte dem etter alle kunstens regler!
Håper frosten holder seg borte, så sådden din klarer seg ute!

Torill sa...

Heisan. Så spennende å ha fått frø etter mormor di. Eg har nokon planter etter mormor og bessen min, som begge var hageinteressert. Mormor fekk så vidt oppleva at hageinteressen tok seg opp hos meg før eg mista ho. Håper det går fint med krusantemumen. Ser veldig koslig ut i hagen din. Krysser fingre for at varmen kjem tilbake til deg.

Linda sa...

Litt historie gir hagelivet en ekstra piff synes jeg:) Jeg har noen pinseliljer etter far far som jeg er veldig glad i:) Herlige vårbilder du viser:)

LindaLunda sa...

Det är så underbart med de där växterna som ligger en varmt om hjärtat.
De är så speciella.

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!
Vilken fin trädgård du har, jag blev genast full av inspiration. Jag kom hit därför att du hade varit inne och hälsat på hos mig och jag ser att du har ett par bloggar till, nu skall jag til nästa och titta in, verkligen angenämt.
Agneta kram

Lisa sa...

Så underbart att se det växa och få fina minnen på köpet! Jag ser fram emot bilder på din mormors chryss! Så spännande!
Önskar dig en stor sol i morgon!