torsdag 19. mai 2011

En dag uten regn!

Endelig, en dag uten regn, ja, en arbeidsdag.. men i kveld så rakk jeg endelig få malt den siste kassen også (og den første som ble prikkete av regnet som kom når jeg malte den..). Noen nye planter ble det også, igår kveld stod jeg ute på plantebørsen i regnværet og såg gjennom hva de hadde iår. Kunne sikker fått med meg mere..

 

Det fikk bli med denne, Epimedium perralchicum ‘Frohnleiten, en Bispelue altså. Og da de hadde to forskjellige måtte jeg jo ha den andre og, Epimediem rubrum.

Selvfølgelig plantert i den nye kassen, sammen med de to Dodecatheon som jeg bestilte tidligere.

Satte D. jeffrey (Sierra shooting star) til venstre og D. meadia (Shooting star) til høyre. De ser så små og pjuskete ut nå men jeg har stor tro at de vokser seg til etter hvert.

Først igang planterte jeg like så godt mine Heuchera også. Satte dem i staudetrappa. H. Caramel og H. Saturn. Dessverre er det fortsatt ingen tegn til liv av Tiramisu..

Denne lille firkanten i staudetrappen ble faktisk luket også. Men det må være noe feil, noe som mangler. Det er ikke mulig jeg sparte et så pass stort område uplantert i høstes. Den lille Caramel ser nesten helt bortkommen ut. Men i midten kommer Kniphofia hirsuta som jeg mot alle odds planterte forrige sommer etter en tur til Ramme gård. Det er liv i den! I hvert fall kommer det noe grønnt rett under jorden.

Jorden forresten, den har fått en toppdressing bestående av kaffesump blandet med kugjødselkompost. Aner ikke om det er lurt eller ikke men nå i sommer skal kaffe ut i beddene, men, ren kaffesump fristet ikke å legge ut så jeg blandet den med første beste sekk jeg fant i boden.. Den samme behandlingen fikk rosen og Clematisene her ved veggen. Leste at kaffesump skal holde snegler vekk, snegler og katter, det återstår å se men man kan jo håpe..

Ja, ikveld till slutt begynnte jeg luke. Ble ikke store jobben gjort i kveld men jeg har jo en hel sommer forran meg. Jeg har ikke tordes tidligere, det skjer jo ellers hver vår at jeg tar bort noe som ikke skulle vekk, eller luker i stykker en lilje..

Så det ble Pergolan. Her har jeg fyllet på med litt torv i overflaten (og pellet vekk de klassiske steinene, tar tid å få fjernet alt grus..). Her har jeg også trykket ner masser av sukkererter ikveld, erter og de hvite bønnene, men dem satt jeg ikke så mange. Inntil stammen av Sävstaholm, satt jeg de to bønnene som kan være spritbønner, så husker jeg kanskje det og..

DSC_0031

Min stakker lille New Dawn, som frøs forrige vinter, kjemper fortsatt for livets rett. Den har nok litt dårlige kår. Når jeg plantet den sto den midt i solen og vokste seg stor og sterk, nå står den inneklemt mellom liljer, bak peoner og må minst bli 50 cm skal den nå opp til lyset. Klarer den det? Da klarer den det meste.. Slik blir det etter hvert, man planterer mer og mer rundt rosens fot. Dessverre klipte jeg ner Penny Lane også tidligere iår,  nå står hun også bakom to store peoner..

Bare for å ha notert meg det så satt jeg hvite bønner ved Lobo stammen også og på baksiden ved den nye espalieret ble det sukkererter. Under pæretre i kjøkkenhagen, enda fler bønner.. Den siste desiliter med erter fikk stå igjen i skålen ute… Men jeg fikk da med meg en ting til igår kveld, denne timianplanten. Hadde vel egentlig tenkt ha den i kjøkkenhagen der hvor de andre er men nå lurer jeg om jeg ikke setter den opp i staudetrappa istedet… imorgen..

(synes disse Alliumbladen er så stilige…)

8 kommentarer:

Stephanie sa...

Your plants are springing up really fast. That little plant that grows out coloured leaves is pretty. Have a wonderful weekend and happy gardening!

Marit sa...

Så flott at 'Caramel' kommer så fint hos deg. Den er så fin i fargen, men er vrien å få til her. Jeg har prøvd tre ganger... ;-)

josimo sa...

Elsker hagen din,den er så frodig og velstelt.

Ønsker deg en super helg.
Jeg har også Caramel,den er ganske tøff i fargen og viser seg flott frem blandt de grønne staudene

Unknown sa...

Du har sansen for planter med vakkre blader ser jeg,blir veldig inspirert av det jeg også når jeg ser på bloggen din.
Ha en fin dag Marit.

Susanne sa...

Både bispehue og heuchera er to stauder, som jeg også holder meget af. Jeg har sået en rødbladet heuchera i vinters, men den fik vist ikke kulde længe nok!

Håber din New Dawn klarer sig, så du igen kan opleve de smukke lyserøde blomster :-)

Gentiana nivalis sa...

Luking, ja. Jeg er også redd for å bli for ivrig for tidlig med det. Det er veldig ryddig med plantekasser og kantstein! Du har så mange forskjellige spennende planter!

Helena sa...

Fniss enligt google översättningen har du sått alkohol bönor!:-)
Ja det blir lite kul ibland..
Ser så frodigt o fint ut hos dig!
KRAM från mig!

Anonym sa...

Så fint det ser ut! Gillar meningen "Det er ikke mulig jeg sparte et så pass stort område uplantert i høstes." - känner igen det... ;) Hoppas Caramel kommer upp.

Vi har kommit ett steg längre med vårt stora projekt i helgen, hade tänkt plantera idag men det regnade hela dagen tyvärr. Kika gärna in och ge mig ett tips om det jag har tänkt!

Ha det bra,
kram