tirsdag 3. mai 2011

Et langt hagedagboksnotat!

Litt typisk så blir det fint om kvelden, når man ikke har så mye mer tid til haging. Kaldt er det fremdeles dog, synes mest synd om ungdomen, jeg har kjørt liten med kjæreste til russedåpen, i øl, utenhus, fytt i grisen så kaldt! Men det hagler i hvert fall ikke lenger. Jeg har setat under takskjegget og pottet mine røtter, full av håp på vekstlighet nå. Pottet om litt gress også og tomatplanten, den Butcher’s Blood som jeg vant. Nå var den helt enkelt for stor for den lille potten den kom i.

Satte rotklumpen nesten helt nede i bunn, blandet plantejorden jeg hadde i nederst med aske fra peisen (bjerkved), leste at aske skal være bra for tomater da den inneholder kalium men beinmel ser jeg at jeg glemte, får blande det nedi seinere.. Tips fant jeg HER. De siste to bøttene hadde jeg tenkt ha agurker i men lurer på om det ikke blir to til med tomater..

Bøtter og potter, det begynner fylle seg opp her inne, håper snart det blir litt mer værme igjen så jeg kan flytte alt ut. Bortsett fra frost inatt og imorgen ser det ut på Yr.no å bli bedre igjen. For potter kommer det bli nokk av. En aldri så liten tur til Bauhaus endte med et stort antall til..

Fire litt mindre og tre litt større. Nå burde jeg ha nokk til mitt gress men det spørs.. De små tustene kan jo alltids plantes fler i samme potte.

Husker ikke helt hvor jeg leste det smarte tipset, redd for å skrive feil, men i hvert fall var det en gluping som skrev hun hadde spraymalet sine gamle potter sorte. Det har jeg og nå, ikke alle men jeg har begynnt. Da slipper jeg alle disse forskjellige pottefargene og mønstrene, men de brune syntes jeg passet sammen med resten. Na ja, har ikke helt bestemt meg enda.. Stilige ble de i hvert fall synes jeg.

Putekassen MÅÅÅ jeg få gjort noe med, den forstyrrer noe voldsomt. Men ellers fant jeg ut at hvis jeg satt de blomsterbenker og krakken jeg alle rede har opp på terrassen så trenger jeg ikke lage noe nytt med det første. (såå stygg det røret til varmepumpen!! også).

 

Holcus mollis ‘Albovariegatus’

Ja da, ikke et besøk på et hagesenter uten noe nytt. De hadde dette gresset, det er så mykt som bare det hvis man stryker med hånden over det, føles ikke alls som gress. Håper innerligt at minus en grad ikke tar livet av alle gressplanter som står ute. Jeg har satt dem intil en vegg men endå.. tvi,tvi..

Selvfølgelig kom der også med en lykte, sikkert ikke den første eller den siste som kommer inn i huset her.. Nå har jag løst problemet med møblering på terrassen, nå återstår kun en aldri så liten tur til IKEA etter solsenger og ny maling på gulvet (og hagemøblene som alle reden står her), kommoden har jeg alle rede malt. Kan bare konstatere at jeg kommer å tilbringe timer med å vanne hvis jeg skal få brukt solsengene, eller at terrassen kommer å stå tom med regndrenkte potter i sommer. Jeg håper innerligt det blir det første!! til tross at jeg ikke liker å vanne..

Enda godt at jeg kun har to forskjellige malespann ute. Da stemmer fargene sammen.. Kjøpte meg en ny pumpe også, til vannsteinen, så nå kan den settes i stand igjen. Og vannplantejord forresten, noen av disse gressen skal jo kunne stå i vann. Slik jord har ikke gjødsel i seg, hvilket ikke bidrar til algevekst står det, men tåler mine gullfisker det??

Jeg har også hatt noen timer ved komposten i det siste par dager. Spaden har vart i farten og vendt og hakket avfallet. Til tross at jeg også fyllet opp 7 !! sekker med løv og annet og buntet sammen en god del kvister, så er det masser igjen.

Kan ikke fatte og begripe at min lille hage kan produsere så mye grønnavfall. Nå håper jeg kommunen snart kommer og fjerner dette for det ser ikke pent ut med alle disse sekker i nabolaget.

Etter at jeg først satt ner bondbøner i denne kassen tokk jeg like så godt å satt de resterende bak kasse 1+2 som planlagt. Sådde samtidig noen fler frø av Mangold også på samme sted. Hvis noen av frøene jeg sådde der i høstes spirer så håper jeg at det skjer før disse grønnsakene blitt for store, da kan jeg kanskje prikle dom over i en potte..

Og, så har jeg oppdaget, til min glede, at det fortfarende er liv i min drueplante. Iår kommer bladen en hel måned tildligere enn ifjor!

Så, please, please, please, ikke frys !!!!

13 kommentarer:

Torill sa...

Heisan ! Kan ikkje sei at det kalde været stopper deg på nokon måte. Håper verkleg det er slutt på frost. Eg har spraymala blomepotter svart og er godt fornøyd med resultatet. Flotte nye potter du har kjøpt og . Tenker det blir flott på terassen når alt dette veks til !! Forresten enig i at vatning er kjedlig !! Ha det godt !!

Lisa sa...

Du har verkligen shoppat loss och hittat fina krukor. Kul med ljuslyktan; vi har en likadan fast mindre =)
Jag håller tummarna för att ni slipper frost! Tur att växter oftast klarar mer än man tror.
Så vill jag tacka för tipset med det norska trädgårdsprogrammet. Det är jättebra! Fina tips och rörande berättelser. Lite annorlunda...
Ha det gott!

Hage og Foto entusiast sa...

Du verden så produktiv du er. Sitter her og lurer på når du får tid til alt,og ikke minst,kostnadene ved det hele,det må jo være både mye arbeid og kostnader. Men man må vel ta tiden til hjelp. :)
Lurer også på hva spennende som slynger seg rundt terrasse rekkverket ditt? Så det hadde fått noen grønne skudd. Så spennende ut og dekorativt ut.
Ja,kjedelig med frosten. Plantet ut buskroser for noen dager siden,mens været fortsatt var bra. Tenkte at NÅ må det være greit etter 2 uker med knallvær.,men i går og i dag har det jo vært frost,så bladverket ser ikke bra ut. Håper de kommer seg alikevel.

Helena sa...

Tänkte på blodörten du sått.Ge inte upp den kommer nog gro senare!Det brukar ta lång tid...
KRAM från mig!

Parkvegens Hageglede sa...

Jøje meg.. for en energi og aktivitet. Her blir det mye fint både for gane og syn. De pottene fra Bauhaus er knallfine, skulle hatt et slikt varehus i nærheten..

Stephanie sa...

Haha... Mia, even my very small garden will give a bagful of weeds and pruned stems/leaves once in a while. I hope the municipal will come fast to take out those bags quickly. Your plants and garden progressed really fast and you have a orderly way to put things together nicely.

krepsemor sa...

Så smart å male pottene svarte! Og så mange fine krukker du har. Det kommer til å bli lekkert på terrassen din! Selv om du bor 230 m over havet, så har det grønnes fort hos deg. Utrolig alt du får plass til i din lille hage! Håper bare at temperaturen er på pluss siden fra nå av! Krysser fingrene!

... sa...

Her har det vært frost i natt, så jeg håper inderlig at det har gått bra med potetene. Håper det har holdt seg på plussiden hos deg.

Mange gode innkjøpt du har gjort. Pottene var stilige. Og smart å spraymale dem, det ble fint!
Ha en fin dag :)

Åsa! sa...

Håller tummarna för att ni ska slippa frost!

De målade krukorna blev verkligen fina och lyktan är alldeles underbar.

Må gott Mia!

Fotokarusellen sa...

Et fint innlegg og flotte bilder. Jeg har ikke glemt deg og er fortsatt veldig takknemelig for den hjelpen jeg fikk til bloggen min.

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Så smart å male alle pottene, da kan jeg kjøpe færre nye, for jeg var rett og slett gått lei av terrakottaen.
Leste jeg hva slags maling du har brukt????

Det blir skikkelig fint hos deg--- og ryddig ;:OD)

Vilt og vakkert sa...

Glemte å svare deg... mener å ha lest at Goji kommer med bær allerede første år.. vi får se om det stemmer!

Anonym sa...

mycket intressant, tack