lørdag, mai 14, 2011

En ting mindre på listan..

Er det ikke slik? Det finnes bestandig et hjørne eller to som man må forandre på. Hos meg er det iår denne siden av Lunden. Planla operasjonen alle rede forrige år men kom aldri så langt.

Idag kom regeringen med plank til slutt så jeg i hvert fall kunnn begynne. Lagde den første kassen, den til venstre, siden gikk jeg tom på skruer. Det kommer gå åt en god del jord for å fylle denne kassen. Den er 100x90 cm. Her er det skyggefullt. Det er kun sein ettermiddag/ kveld som solen kommer til og da også siles den gjennom bladverk fra busker og tre. Håper at plantene får det litt bedre når de kommer litt opp over bakken. Under her er det hard subbus og grus, tidligere hadde forrige eier sin bil parkert her (går jo ikke lenger for jeg har fjernet innfarten – staudetrappa!) Jeg har hakket og blandet i jord så mange ganger for å forsøke lukre det litt opp, men nå gir jeg opp.

Tenkte vel aller først jeg skulle lage kassen helt ut til kanten men så fant jeg ut at Grevheim spirea hekken passet godt utenfor så jeg lagde en litt mindre kasse i stedet..

Et litet pluss, nå får jeg kanskje plass til noen fler planter.. Orange vannslanger er forresten et herk, skymmer virkelig utsikten..

Det har faktisk ikke regnet idag, eller rettere sagt, det begynnte ikke før jeg skulle male kassen. Da måtte jeg selvfølgelig sluttføre det med våt ryggtavle. Først våt og litt irritert malte jeg min nye ‘barnehage’kasse i kjøkkenhagen og. Nå stikker den meg ikke så mye i øynene lenger. Må gå det var en del vanndråper, kassen må jo uansett males en gang til.

Her i den lille smetten malte satt jeg erter tidligere i uken. Fikk ikke plass til mer en ti-tolv erter men det gjør inget. Kommer i hvert fall se bedre ut enn bare tomt, denne trekanten kan uansett ikke brukes til mye.. Knappt så gressløken velat vokse der.

Så såg jeg til min lykke første spire på de bondebønner jeg satt rett ut. Håp i sikte! Kanskje det bli noen bønner på meg i år tross alt.

Iår for første gang blomstrer Jostabær hos meg. Jeg fikk en grein av en veninne som har den i hage for tre-fire år siden og iår ser det altså ut til at jeg endelig skal få bær. Hva som overrasker meg er fargen på blomstrene, den er riktig vekker synes jeg.

Hagen er ryddet, alle frosk og annet har flyttet ut. Det meste er plantet i potter, gjennstår agurker, og alle små og store plastikkpotter er sortert og satt vekk i boden. Bortsett fra den andre kassen som jeg å lage så er det vel bare kos og småplukk igjen i hagen i sommer. Men, det kan jo være jeg finner på noe…

10 kommentarer:

Nanne sa...

Jeg er sikker på at du finnrer på noe.....
Men jommen har du kommet langt, jeg har nok litt arbeid igjen før hagen kan ta imot sommeren....
Jeg liker de kassene dine.....

Bille sa...

Du har så fine bilder! Den kassen ble fin med hekk rundt, god idé. Jeg har tenkt litt på å lage et par barnehagebed evt kaldkompostkasse, men det er så vanskelig å bestemme seg for plasseringen. Tenkte ikke på at jeg jo kan ha en hekk foran. God helg!

Vivi sa...

Det er flott og endelig ha kommet skikkelig igang i hagen. Jeg har holdt på i hele dag i drivhuset og har pottet og plantet både planter og urter. Første gang på de årene jeg har hatt drivhus så er det nå nesten fult. Kjennes veldig godt!

Helene sa...

Så spennende at det har begynt å spire!!

Hva er Jostabær?

Heleneklem:o)

Hilde sa...

Så fint det er hos deg, alt gror og vokser. Kassen ble bra, og fint med hekk foran.
Så artig med jostabærene, lykke til med busken.

God helg til deg :)

krepsemor sa...

Mia gir seg ikke før hun er våt på ryggen =) Akkurat som meg.....blir altfor ivrig, og skal bare...Men du så mye du har fått gjort! Kassene dine er skikkelig fine, og praktisk også. Snekrer du de selv? Allsidig dame =)
God helg til deg!

Snäckskalsdalen. sa...

Det är kul med projekt! En trädgård blir liksom aldrig riktigt klar och jag tror inte det är meningen heller!
Det är så grönt och fint hos dig!
Agneta kram

Myrullpiken sa...

Så gøy det er å se på alle de fine bildene dine:) Så mye fint:) Ja, nå skal vi også melde oss på 1000 åpne hager:) Så nå er det bare å sette igang med urtehage, henting av rullestein osv. Men først må jeg bli ferdig med eksamen:)

Klemmer fra Nina og Stine:)
Myrullpiken<3

Marias Teater sa...

Hei Mia - du gjør så mye rart og vanskelig i denne hagen din - bare de kassene dine er noen fantasifostre for meg. Jeg går bare i hagesenter, kjøper planter og putter dem i potter. Er alltid veldig imponert over denne hagen din opp i høyden!

Vilt og vakkert sa...

Heisann!
Godt jobba, jeg henger etter.Aner heller ikke hvor jeg skal gjøre av alt som spirer og gror i små potter som er stua bort på terrassen...
Finner vel en plass som du sier -
Ha fin 17. mai ;:OD)