onsdag, mai 11, 2011

Noen er glad for regn, andre ikke..

Det er ikke uten jeg føler meg litt glad for regnet som begynner falle ute. Nå er det nok så torrt ute, torrt og smuldrete faktisk i blomsterbeddene. Plen som for noen dag siden var saftig grønn begynner å skifte mot gult, alle rede! Håper bare ikke det fortsetter å regne i mange uker nå. Noen er glad, andre ikke.. Jeg er da egentlig ikke glad det regner akkurat idag for han yngste, russen, telter utenfor skolen inatt, hva gjør man ikke for en russeknute..

I pergolan begynner Sävstaholm’s knopper slå ut. Atter en gang setter jeg mine forhåpninger til epler. Denne har blomstret noen år nå og forrige året var første gang, et eple!! ble sittendes til høsten, hvilken lykke! På motsatt side av pergolan har jeg plantet Åkerø. Ikke en blomst og det etter snart ti år! Men min far hadde hørt, fortalte ham i påskes, at Åkerø ikke å beskjæres, da blir det ingen frukt. Typisk, jeg som har det som et espalier epletre! Jeg har jo ikke gjort annet enn å beskjære mitt tre. Så nå går jeg og lurer på hvordan det kan tenkes se ut med et vildvoksent tre i ene hjørnet og et formet i det andre.. Sikker ikke helt lurt men nå blir det ikke noen fler klipp i mitt Åkerø..

Det siste jeg fant på jeg skulle gjøre for regnet begynnte var å dele denne, Phlomis tuberosa, Lejonsvansen. Den har stått her to somrer men vil ikke blomstre. Kanskje det helt enkelt blir for tørrt øverst i staudetrappa. Delte den i to (vannet godt etter meg!!) og satt den andre delen forran en rose i rosenhagen. Kanskje ikke helt lurt å sette den helt forran, den kan bli 150 cm høy.. men nå har jeg jo aldri sett noe til blomsterstengler. Tokk også av en liten bit og plantet i en potte. Tar den seg så skal jeg nok finne en plass.

Liker/ liker ikke… som vanlig får jeg ikke bestemt meg.. Bergenia, litt pen er den jo..

6 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Jeg syns du er heldig hvis det regner i hagen din nå Mia! Altfor tørt her hos meg! Blomstene på epletreet er absolutt vakre, og Bergeniaen er slett ikke verst den heller :-)

Ina sa...

Vi har også fået en lille skvæt regn i dag. Men det gør ingen forskel. Her er knas tørt.
Fine æbleblomster, og Bergeniaen er også køn. Men måske bliver det lidt for meget, når den er sat sammen med en knald gul. Jeg ved godt, at jeg er lidt gul-forskrækket ;-)

Helene sa...

Ja, jeg er enig i at det var godt med litt regn nå! Naturen her på Øslandet har virkelig tørstet om dagen..

Koselige bilder..som alltid:o)

Heleneklem!

Lisa sa...

Regn behövs, men det är trevligt om det inte regnar hela tiden! Jag planterade rosor igår och OJ vad torrt det är!
Bergenia tycker jag om. Den är fin som marktäckare, men den brukar bli risig efter några år. Jag har ingen här, tyvärr :/
Ha en go torsdag!

Ruben sa...

Det verkar vara härdsmälta på Blogger idag, har försökt lägga in en kommentar flera gånger, men det vill sig inte idag.

Jag hade Phlomis under fyra/fem år, och den var frodig i bladverket, men den ville aldrig blomma. Till slut tröttnade jag på den och förpassade den till de sälla jaktmarkerna.
I trädgårdsprogrammet Trädgårdstoppen, framförs ibland teorin, att mans skall chocka växter som inte vill blomma (de har det för bra)! Prova med något drastiskt!!!

Ha det gott!
/Ruben

Mona sa...

Jag har också väntat på regn idag, men inte har det ännu kommit. Allt börjar vara så torrt nu. Men helst skulle det få regna på natten och vara sol på dagen, men det är kanske för mycket begärt.
Kramar, Mona