søndag 1. mai 2011

Bortskjemt med varme dager..

Nok visste vel alle og en hver at det ikke kom til å holde i seg, de varme dagene vi hatt i April, men idag har det ikke vart mer enn 10 grader og ordentlig surt når solen ikke var fremme. Det har til og med kommet bittelite regn, men det var riktig forfriskende.

Aurikler og primula. Jeg blir egentlig aldri enig med meg selv, liker eller liker ikke.. De blir fjernet og atter tatt inn på nåde i hagen. Auriklen lever ett liv undengjemt under en tuija, en bladrosett her og en søster litt lenger ved siden av. Liker? eller… Primula går samme skjebene i møte, men det ser da ut til at noen liker den, i hvert fall smaken av den. Fargen er så blass på denne synes jeg. Men den får vel bli der den er, tenker jeg.

Idag har jeg fått fjernet jordbær fra kassen forran mine druer og fyllt opp med jord, en blandning av kompost og kugjødsel, helt til toppen. Satt noen bønnevikke/ bondebønner etter kanten, tenkte kanskje de kan verne litt om agurkplantene jeg hadde tenkt sette her. Verne eller skygge, det viser seg.. Så sådde jeg en ny runde av Pak Choi og den japanske spenaten, sådde i motsatte rammer fra sist. Tenkte kanskje det ser fint ut med to ulika blad i rammene.

I kveld holder jeg meg nok inne, føler meg litt lat etter jobben og noe lokker og drar.. Nå er det flere program av Trädgårdstoppen og Trädgårdsfredag som jeg ikke har sett. Så er det Kjærlighetshagen på NRK også.. Tror jeg kan bli sittendes til langt over midnatt!!

10 kommentarer:

Lisa sa...

Aha! Ett norskt trädgårdsprogram jag innte sett. Tack för tipset! Gillar annars Grönn glede, speciellt de gamla avsnitten.
Hej hopp!

Suss o Kai sa...

Jag tycker det är skönt att det inte är så varmt ute :) vill ju inte att våren går förbi alldeles för fort, värmen vill jag ha i sommar :) fast det ska inte vara för kallt ute nu heller :) lagom är bäst Kram Suss

Torill sa...

Heisan Mia !! Tusen takk for at du er så flink å koma med kommentarer på bloggen min. Du er ein av dei som kommenterer mest og det set eg stor pris på. Har også hatt litt sånn liker/liker ikkje forhold til aurikler/primula. Har landa klart på liker, men ikkje kor som helst !! I dag er det kaldere også hos oss, sol ja, men kald skoddetrekk frå havet. Sååå tørt i beda, og mykje bjørkepollen i lufta sånn at det hadde nok vore godt med litt regn, men har ikkje heilt lyst på det heller.... Eg bestemmer det no heller ikkje :) Ha det godt !!

Mona sa...

Jag blir så inspirerad av alla dina planteringar och frösådder. Du har en sån massa olika sorter.
Här har också varit ganska kallt idag och just nu är det endast 3 grader. Lär nog bli frost inatt.
Så det tar nog nån vecka ännu innan jag vågar plantera ut något. Nu gäller det bara att sköta om frösådderna inne, så de mår bra tills man kan plantera ut dem.
Jag har inte ännu heller hunnit se fredagens avsnitt av trädgårdsfredag och inte lär det bli idag heller, eftersom klockan snart är halv elva...
Ha en fin vecka! Kram, Mona

Vivishagerom sa...

Aurikler er flotte om våren og jeg ønsker meg flere av dem.
Det har vært kjøligere hos meg i dag også, og regnet har det også gjort. Det hadde vært greit om det kunne komme litt til slik at jeg kunne få gjødslet litt.
Ønsker deg en flott ny uke!

Linda sa...

Aurikler er nydelige, jeg ha rikke en eneste en, og hvert år på denne tiden, tenker at det må jeg gjøre noe med. I dag har jeg krøpet inn i varmedressen min igjen, rett og slett kaldt synes jeg det ble med bare ti grader. Men regndråpene var så forfriskende at jeg gikk ikke inn engang, men fortsatte med mitt:) Kos deg masse med tv programmene:)

Gunilla sa...

Vilka fina aurikel de är ju så blomrika och tåliga.


Trädgårds Fewdag och Trädgårdstoppen är program som jag inte vill missa det är så roligt att få tips och ideer och se hur andra har gjort i sina trädgårdar.

Idag har vi haft det riktigt kyligt plus 5 grader och ikväll så kom det snöblandat regn. Nä nu hoppas jag att vi får lite värme för jag fryser.

Ha det gott
Gunilla

Gudrun sa...

Hej Mia!
Vilka härliga vårblommor som kommer upp hos dig nu.
Nu har det blivit riktigt kallt här och man vill knappt gå ut. Vilket bakslag.
Ha det gott.
Kram

krepsemor sa...

Aurikler er blitt en gryende dille, kjenner jeg! Vet du? For et par tre dager siden, priklet jeg hele 95 stk! Jeg tror jeg er litt gal ;))))
Over til noe annet: Du har så fint system på bloggen din, med mange faner og veldig ryddig, syns jeg! Jeg ønsker meg også faner, men tør ikke helt å prøve! Er det vanskelig?
Ha en fin uke =)

Stephanie sa...

But I am still glad that the temperatur is warmer for you now ;-)