torsdag 30. juni 2011

Jakten på Austin…

Idag har jeg hatt fri og etter hvert sluttet det regne. Da passet det bra at gjennoppta jakten på Austinroser. Hvorfor skal det være så vanskelig å finne andre enn rosa eller røde? Men det ble med to roser hjem, og, den ene er en Austin.

Men pløtslig fant jeg meg selv i et mindre paradis. Mange ulike delikate Heuchera fyllte min blikk, jeg gikk helt amokk først, men kom siden på hvor mye 9x8 blir.. Reduserte meg til fem, med visste er det en lekker skare heucherablad.

‘Jayne Austin’ , en blomst var alle rede på busken, som jeg planterte til venstre om morelltre. Måtte bare fjerne to bøtter sand og grus først. Slik er det når man forsøker få en garasjeinnfart å blomstre..

Ikke så lett å se rosen med solskinnet i bilden, men jeg njøt, tok frem shorts og fortsatte grave. Shorts har jeg ikke hatt siden pinse! Her var et kratt med virginialeddblomst og akeleier. De tok jeg vekk og hivde faktisk på komposten, skråningen er også full nå..

Lenger ner i jorden under krattet fant jeg fire stora liljeløker som ikke hadde vokset. Men de ser kraftige og fine ut. Aner ikke hvem sort det er..

Plantet liljene til venstre om denne buskrosen, ‘Ghita Renaissance’, også denne ble med hjem idag. Klarte altså bare finne en Austin jeg likte, men Poulsen’s blomster dufter de og.

Bak rosenbusken fikk jeg satt min fillipendula som jeg hadde med hjemmifra. Litt lerjord her passer godt med alt sand og grus. Jo da, det ble noen bøtter sand som måtte vekk herfra også. Ellers var det den ene Hortensia busken som forsvant sammen med noen høstphlox og astilbe, komposten fyller seg opp..

En Potentilla tonguei måtte flytte noen meter lenger vekk fra staudetrappa. Denne søte lille blomst, jeg ble nesten lykkelig når roten delte seg på den og jeg ble nødt til å finne en ny plass til den lille rotstumpen. Den satte jeg ved den ene kassen i rosenhagen.

Ja da, roten var ikke stor men jeg håper den tar seg likevel. Frosken passer sikkert på..

Hvorfor den måtte flytte?? Her planterte jeg den første av dagens lekkerbisker, Heucherella ‘Brass Lantern’ – messing.. hvilken farge!

Så denne, så mørk at den nesten ikke synes i sollyset.  Heuchera hybrid ‘Midnight Rose’, helt mørke blad med noen lysere prikker.

For å få plass med denne måtte jeg flytte en hvit aster, men den, og en til,  passet jo perfekt ved kanten av ‘Jayne Austin’ så nå er det snart fullt igjen..

Den andre hvite Aster’n var den som måtte vekk for å kunne plante denne;

Heuchera hybrid ‘Southern Comfort’.

Så var det de siste to, disse skal tåle halvskygge så de passet bra sammen med den andre nye buskrosen nederst i staudetrappa.

Heuchera hybrid ‘Plum Royal’

Heuchera hybrid ‘Ginger Peach’

Egentlig er det utrolig hva man klarer klemme inn i beddene når bare lysten er der. Meget fornøyd med dagen, både innkjøp, innsats og været!

8 kommentarer:

Marit sa...

Kan jeg spørre deg om hvor du fikk tak i alle de lekre heucheraene? *sikle* ;-)

Linda sa...

For noen herlig sorter du har fått tak i og så fint de passer inn:) Endelig litt tid til bloggen igjen, mye som skjer, litt sånn overalt på en gang... i grunn sånn det pleier... men snart går det ene etter det andre prosjektet i boks, og da blir det bra:)Jeg ønsker det en flott uke, og håper på masse flott hagevær:)

Mia sa...

Vilken härlig heucheran den som är nästan aprikos i färgen, fin i din rabatt till allt det gröna.
hälsar mia

Margrethes hus og hage sa...

Så nydelig rose. Austinroser er jeg på jakt etter hele tiden... Men helst de rosa og røde ;P
Og så mye flott du fant. Kjekt når man kommer hjem med så mye nytt!

Torill sa...

Jo, her var mange flotte planter. Kan kjenna kor kjekt du må ha hatt det i hagen i dag !! Krysser fingre for fortsatt godt vær og kos i hagen !!

Stephanie sa...

Great finds really make us happy. Enjoy your garden and have a great day!

krepsemor sa...

Så flotte eksemplarer av heuchera du har fått tak i! Særlig Heucherella `Brass Lantern`og `Heuchera `Plum Royal`! Jeg kjenner nesten på gleden din ved utplantingen =) Det ble så fint mot alt det grønne....Nydelig!

Mari Anne sa...

Jeg ser at du stadig leker "stolleken" i hagen din. Det er nesten som domino.