søndag 5. juni 2011

Enda en deilig varm dag!

Jeg trodde jeg mistet alle mine planter av remonterande jordbær, men se, her på fremsiden fant jeg en, Ramona, med rosa blomster. Nå har jeg sett store ampler med slike rosablomstrende jordbær på flere gartnerier, som om det vore noe nytt, jeg har hatt min i mange år..

Noe jeg fant igjen som jeg hatt for mange år siden er denne krypfloxen, Phlox stolonifera. Fant den ifjor og satt den på forsiden, nå blomstrer den. Jeg hadde en til, en blå, men den ser ut at være borte for gott.

Jeg har en annen blå phlox som blomstrer nå. Phlox douglasii. Den rosa har jeg mange av men den blå kun den ene. Nå begynner den å bli så pass stor at jeg tror jeg skal forsøke dele den etter den blomstret ferdig.

Igår på min handletur kjøpte jeg med enda en Helenium autumnale ‘Redgold’, som erstattning for den gule ‘Early gold’ som var der ifjor. Den såg ut som den dædt men når jeg skulle plante denne fant jeg faktisk små tegn til liv, to blad. Satte likevel den nye ved siden av. Man trenger ha noe som blomstrer utover høsten og.

En annen staude ble også med hjem, Centranthus ruber ‘Pretty Betsy’, en Sporeblomst. Jeg er ikke helt sikker på at jeg hadde plass men jeg klemte den ner i staudetrappa, den vil ha full sol.

Rent bortsett fra atter en Heuchera hybrid ‘Marmelade’ til så klarte jeg meg ganske bra synes jeg. Plantet denne på forsiden. Der ser det fortsatt ut at være god plass for planter. Alt kommer så mye seinere her, misstenker det har ed den store hekken å gjøre..

Nå begynner allium at blomstre. Det er mange ‘Purple Sensation’ rundt om i hagen, men også denne, Allium Karataviense. Fargen på blomsten er lys og ubetydelig men bladen er helt otrolig vakkert grønnblå. Sammen ser det verkelig stilig ut.

Idag gikk jeg ut ved ni tiden og var ikke inne igjen før nærmre midnatt. Atter en underbar dag. Jeg har tilbrakt den over komposten, svettigt.. all kompost så her langt har havnet i kjøkkenhagen så en kveldstur rundt resten av hagen var trevlig, mye som skjer nå. Imorgen skal jeg forsøke huske på kameran litt før..

6 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Så frodig og flott det er i hagen din, Mia! Det er fantastisk å ha en hage og holde på i når det er sol og varme. Om vi arbeider i jorda eller bare går og nyter så er livet best med en hage!
Ønsker deg en kjempe flott søndag. Klem

Nanne sa...

Så mye som blomstrer hos deg allerede. Forstår at du koser deg med hagen. Dette er nærmest den beste tiden. Ha en flott søndag Mia...

Vilt og vakkert sa...

Heisann!
Hyggelig å finne igjen noe man savner.
Kjenner du denne? http://viltogvakkert.blogspot.com/2011/06/valmua-som-kom-med-pa-lasset.html
Kom den med frø fra deg?
Jeg er litt i ulage om dagen siden faren min gikk bort i går kveld.
Savner han fælt!
Blogging får være bloggen ...uten meg muligens noen dager, men det er godt å være beskjeftiga også. Går ned i haven nå!

Snäckskalsdalen. sa...

Underbara växter och fina blommor, det går inte att få nog av vackra blomster nu och man vill ju ha alla.
Agneta kram

... sa...

Vi fikk en stor ampel med rosablomstrende jordbærplanter i gave i fjor. Plantene i ampelen overlevde ikke vinteren, men heldigvis hadde jeg satt noen avleggere i hagen, og de vokser og blomstrer.

Mange flotte planter du viser som alltid, Mia. Hagen din er som et skattkammer.

Ha en flott dag i hagen :)

Helene Orskaug sa...

Som vanlig, Mia..masse flott og spennde å se på hos deg!! :o)
Ha en fin dag videre!

Heleneklem