onsdag, juni 08, 2011

Nå går det fort!

Kan ikke huske at jeg noensin har hatt en så kraftig gressløk som denne, helt full av blomster er den. Satte en knøtteliten tust ved dammen forrige sommer og nå er den blitt så her stor! Den må like seg godt med andre ord.

Mount Everest er om mulig enda høyre iår, nå går jeg her og tripper og venter på den store hvite ballen som skal komme, blomsten er akkurat på høyde med mine øyne! Den gjør sjel for navnet..

Denne violfrøstjerna er enda høyre, jeg måtte faktisk bøye nakken bakover for å få knoppene inn i linsen. Jeg har ikke bundit opp denne, håper den ikke blir for tung nr blomstrene slår ut.

Ifjor fikk jeg hjelp med navnet på disse små løkblomstrene. Hyacinthoides hispanica, Spaniastjerne. Jeg har har visst flyttet noen av dem fra staudetrappa ner hit til rosenhagen i høstes.. det hadde jeg glemt. Her blomstrer de fint, men selve stengelen er blitt høyre enn i trappa.

Og akeleja, nå har det kommet en stor blå til ved staudetrappa. Jeg som mente jeg kun hadde vilde hvite og rosa fant jo også en lilla forrige sommer, og nå denne, en blå. Begynner nesten å lure om de skifter farge hvert år, alt etter surhetsgrad i jorden,hm..

Så min Tellima, som jeg ikke er kjent med i det hele tatt. Jeg håper og tror at det blir mer utav disse knopper og blomster enn dette? Jeg vet ikke helt hva jeg forventet men litt mer skulle jeg nok vilje ha av den. Nå ja, bladen er dekorative i seg selv..

Noen små gule soler skinner mot meg på min rundtur. Midt i staudetrappa har jeg satt en bit av denne, tror det er en potentilla dette og men jeg finner ikke navnet akkurat nå..

Kattefot, Antennaria dioica ‘Rubra’, her gikk jeg og ventet på den store blomstringen forrige juni, men nå har jeg lært meg, det blir ikke mer enn dette, nå er Rubra fargen på sitt sterkeste.

Ja, denne tiden på året er en det et rent mirakel at vandre rundt i hagen, hver dag byr på noe nytt, det går i sån fart at en henger nesten ikke med..

Nå begynner også mine timian i trappa blomstre, da har jeg duften i tillegg. Alle sanser får oppleve sommerens under.

7 kommentarer:

Helene sa...

Du, altså!Du slutter aldri å imponnere med denne hagen din:o) Ang. den blå Akkeleia.. Noen ganger kan stauder som frør seg få en helt annen farge enn morplanten. Og dèt er jo spennende! Da kan det stadig dukke opp nye farger:o)

Nyt kvelden!
Heleneklem

Gentiana nivalis sa...

Så mye vakkert! Den Tellima så litt søt ut på bildet med de fine utstikkerne fra knoppen eller blomsten. Gressløken min er også veldig flott i år. Det er gressløkår i år da :-)

Snuffeldyret sa...

Jeg er helt imponert over hvor mye flott du har i Hagen din. Så fine sammenplantninger!

New Dawn sa...

Kjempeflott hage du har og nydelige bilder. Akeleier er fine planter og med meg har de fått frøså seg helt på egen hånd og dukker opp i alle farger og varianter. Alltid like spennende å se hvordan de blir.

Bea sa...

Hej!
Oj, så mycket vackert som rymmer din fina trädgård. Alltid nya spännande växter och du verkar ha en stor artrikedom.
Hoppas du får en fin fortsättning på veckan!
Kram /Bea

Tullik sa...

"Dagen er ikke helt den samme" utan ein titt inn i hagen din Mia !! Fine blomer også i dag, og nokre ukjente for meg. Kjekt å sjå. Blir så imponert over at du klarer å oppdatera bloggen din så flittig og er veldig glad for det !!

Marias Teater sa...

Timian i trappa - så deilig! Og ellers så tror jeg neppe at den grønne verden har vondt av det varme og våte været.