torsdag 9. juni 2011

Kanskje bra for kjøkkenhagen?

Jeg sliter meg ikke akkurat ut med vanning så langt. Noen ser til at det som kommer ned fra oven mer enn vel dekker mitt behov for vanning i kjøkkenhagen. Da temperaturen ikke vart så ille heller vokser det godt i kassene. Potetene er godt på vei til å bli djungelplanter igjen, men de har ikke fått være seg gjødsel eller kaffeaske. De fikk i stedet hver sitt trilleborlass med kompost i helgen, siden dess har de vokst masser. Spenat kommer snart å stå på middagsmenuen, det ser jeg frem mot, pasta med grønn saus smaker lekkert.

Ertene fikk også en dose av komposten og pyramiden ble satt på plass. Måtte sette noen støttepinner forran også. Disse har også vokset masser sist uke. Agurkene forran ser litt pjuskete ut og små, men de blomstrer, altids noe. Agurker på friland – det er så jeg ler av meg selv, men, det skader ikke å prøve da jeg fikk så mange planter til overs..

Mine bekymringer for jordskokken kunne jeg spart meg, alle tolv knøler er i god vekst. Dette MÅ jeg huske til neste år, hos meg viser de seg først i sluttet av mai! De tålte altså fint at settes ut i november etter en måneds oppbevaring inne i kjølerommet. De har altså en stor overlevelsevilje.

Bønnene har også fått støtter i tillegg til pyramide. Firkantete pyramider og avlange kasser.. Vokser gjør de i hvert fall, begge to, her er Borlotto som begynner få en stengel.

DSC_0018

Men så var det kålen da. I den ene kassen vokser det så det knaker, i de andre tre går det heller langsomt og til dels rent ut sagt dårlig. Jeg trodde virkelig at alle fire kassene hadde fått den samme behandlingen.. Na ja, kugjødsel er tilført sammen med kompost, og selvfølgelig kaffe/aske blandingen, så får vi se da..

Jeg har jo priklet ut en del av revebjellefrøsådden i de små kantene forran blåbærsbuskene. Men nå må jeg kanskje finne på noe med de første, for det begynner bli tett. Spørs om jeg må finne noe sted i en blomsterbedd til dem snart..

Så blomstrer bjørneroten, ganske flott urt synes jeg. Men, til tross for at jeg bruker mye forskjellige urter i maten så har jeg nok givet opp denne, liker nok ikke helt smaken og synes bladen er for gressaktige. Men som sagt, flott er den.

Mynta er vel ikke akkurat det jeg spiser mest av heller. Men forrige året kjøpte jeg denne, liker bladen på den. Den så veldig treg ut i starten av våren, lurte på om den klart seg, men nå, siste uke har den begynnt strekke seg.

Ta inn hele skjermen 09.06.2011 152431

(kilde yr.no)

Jeg har lovet meg selv ikke å klage over regn denne sommer. Altså har jeg ikke tenkt å gjøre det, kun kaldt konstatere at jeg ikke har trengt og ikke kommer trenge vanne på et tag..

Ta inn hele skjermen 09.06.2011 152526

7 kommentarer:

Ina sa...

Regn og varme i passende doser får jeg også hos mig, men desværre er der også meget blæst. Det gror dog godt alligevel ;-)
Det er nogle rigtig flotte plantestativer du har til dine klatreplanter.
Jeg har også jordskokker, og de skal næsten bekæmpes hvert år for ikke at fylde for meget. De bliver 2½ m høje, så det fylder godt.
Jeg vil også have købt mig en bjørnerod, men det er også kun fordi, at planten er pæn.

Helene Orskaug sa...

Si meg..er det noe i den kjøkkenhagen du IKKE har? Blir som sagt imponert hver gang:o)
Ja, vi får være glade for at vi slipper å vanne, slipper å svette, og slipper å bli solbrente, hihi! men litt rød på nesen kan jeg godt bli;o) Sola dukker vel opp en gang i sommer, får vi håpe!

Ha det så bra så lenge!
Heleneklem

Marit sa...

Det er greit å slippe vanningen, men et sted må grensen gå synes jeg...;-)

Ruben sa...

Aklejrutorna har väldigt fina blad när plantorna är små. De jag frösådde och satte både för ett och för två år sedan har fortfarande fina blad, men när de blir äldre blir bladen ungefär lika stora som på de övriga rutorna. Dock är den vitas blad lite ljusgrönare i färgen.

Ha ett gott hageliv!
/Ruben

Ruben sa...

Wow, vad det växer fint i din köksträdgård!!! Snygg blå färg på lådorna och spaljen!

Ha det gott!
/Ruben

Gudrun sa...

Hej Mia!
Den är fin din ört och köks trädgård.
Här har jag precis gjort klart en blandning av örter till marinad, kött skall grillas. Det är härligt med egna grönsaker.
Önskar dig en fin helg.

Lisa sa...

Så fint, så fint... Jag känner att jag kommer att ge upp planerna på en köksträdgård. Kanske kan jag odla något litet, men jag kommer mig inte riktigt för... Så är det med trädgård, vissa saker tycker man bättre om. Min passion är egentligen att sätta frö.
Vi fick regn idag och jag är jätteglad! Din väderrapport ser dock inte så kul ut = /
Fredagsmys på dig!