onsdag, juni 15, 2011

Kaprifolen..

Jeg burde virkelig få gjort noe med mine kaprifoler. De liker seg ikke her på baksiden under takskjegget. Denne satte jeg for mer enn ti år siden og vakker har den vel aldri blitt. Enten når den er nerklippt så begynner den med grønne blad som først ser friske ut men som ganske rask får meldugg og vissne blader som følge av det. En riktig stusselig syn..

Hvis jeg gir blaffen i den og lar være å stusse den så blir den høy, et villnis lagt opp på veggen. Da pussig nok liker den seg og svarer med enorm blomstring og nydelig parfume når man runder hjørnet mot baksiden..

Litt blek er hun nok, men hvis jeg sitter i trappa kan jeg studere blomstene og nyte, nyter av alt unntatt den nakne nederdelen og den utuktede vekstmåten. Blomstene gjør at jeg tenker at jeg sikkert er litt urettferdig mot planten, den er da enda rett søt.

Jeg har flere ganger tenkt å grave den opp, flytte den et annet sted, men ettersom tiden går blir roten bare større så nå tror jeg simpelten ikke det lar seg gjør. Bare vent, etter blomstringen har jeg planer om stiklinger. Håper det fungerer like godt som hos Linda. Det kan jo være forsøket vært.

7 kommentarer:

November- symra sa...

Denne er jo veldig søt, og det må være e hagesort. Jeg har vill kaprifol på Solbakkjen og den forstår iallefall ikke grensene sine. Men for en duft!. Hele eiendommen ligger i eim av kaprifolium om kvelden når den blomstrer.

Bille sa...

Synes kaprifolen din er flott jeg! Det med meldugg kommer vel fordi den står tørt delvis under tak? Litt mye jobb å dusje den kanskje. Jeg tok stikling av kaprifol eller vivendel i feriehagen, den rotet seg, men stakkaraen stod ute i samme lille potte uten næring i flere år. I fjor ble den pottet om og i år er det kommet knopper, så med litt pleie tror jeg den snart skal ut i hagen. Hvis det er det jeg tror da, det er jo så lett å miste oversikten i gamle potter, hehe. Den jeg er vant med har mer gult i blomstene enn din, så det er nok ikke samme sort.

Linda sa...

Det går sikker tsupert med stiklinger:) De roter seg lett:) Og for de bare bena kan du jo plante en annen staude som dekker de nakne knærne til planten kanskje??? For jammen er det en nyyydelig duft og blomst som er verdt å ta vare på:)

Suss o Kai sa...

Mmmm caprifol som doftar så gott :) Kram Suss

Linda sa...

Sorten du har mener jeg er den ekte kaprifol sorten, lonicera caprifolium:)Den har jeg kjøpt meg i år også, og så har jeg jo mine stiklinger, så nå har jeg lyst til å fylle hele hagen med disse velduftende plantene:) Og så lenge de kan gå i høyden er de tjo plass i min lille hage også:)

Ina sa...

Den er smuk og dejlig ligegyldig hvad ;-)

krepsemor sa...

Flott kaprifolium, og at den dufter fantastisk er slett ikke noe minus! Jeg bør se og få tak i noe stiklingsmateriale ;o) Det er så artig når en får det til å rote seg!