mandag, juni 13, 2011

Enda en go’værsdag

Nå blomstrer klatrehortensian, Hydrogena petiolaris, ved Pergolan. Dette er selve ursprunget, jeg har tatt flere skudd av denne, blant annet på motsatt side av Pergolan. Den har også blitt høy men blomstrer ikke. Denne blomstrer på toppen, jeg må stå oppe på terrassen og se ned for å se dem.

Så blomstrer min syrin, Mme Lemoine, den er alltid seinere ut enn de ‘vanlige’ syrinene. Nå som de henger vissne tilbake begynner disse store hvite, dobble, klaser dufte. (bak er naboens kirsebærstre..)

To dager med sol og man har nære glemt hvordan det er med regn. Midt på dagen, i solen, har det til og med vært varmt nok at legge seg ned litt og nyte. Det er så frodigt, jeg glemmer bestandig hvor fort det går når sommeren først har begynnt.

På terrassen er det fler som nyter godt av solen. Her strekker Eucomis, ‘Liljepalmen’ på nakken og hilser varmen velkommen.

Nå begynner alle storkenebb sin flotte karneval. Her er Geranium Johnson’s blue, han ligger i startfasen på flere steder rundt omkring i hagen. Tenk at jeg hadde forvist ham til en vistelse bak komposten. Na ja, nå er han er kjær, velkommen venn.

Så lille blyge Geranium sanguineum var. ‘Striatum’ kikker så vidt det er frem bak bladverket.

Geranium endressii, spansknävan, som boltret seg utover hele gangen på baksiden forrige sommer, ble delt i tre og iår har jeg tre like store tuer som den ene ifjor. Denne her står og flørter i rosenhagen forran det gamle epletre. Først ut av de tre..

Den første strålande blomsten på Geranium macrorrhizum ‘Ingwersen’s Variety’ viser seg være en hyggelig bekantskap. Plantet sent på sommeren ifjor har jeg ikke sett blomatrene før. Nydelig!

Så den lille trogne Geranium namnlös, jeg har ikke navn til denne, men en gammel trogen følgesvenn er det. Lurer på om jeg ikke bestilte denne samtidig som Johnson’s blue den gang (fra Zimtrade??)

Helgen har vart lang og mye har skjedd til tross besøk. Men det er seint nå.  En liten gledelig avsluttning, Chrysantimun, rosenkragen. Snart kommer den herlige fargen fylle hele fremsiden.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så frodig og flott! Hærlige bilder :).

Bare å nyte. Klem :)

Stephanie sa...

That's a really good shot of the geranium flower! Your eucomis is really admirable. Love it!!

Kari sa...

Nydelige hagebilder! Håper jeg en gang i fremtiden klarer å få det like frodig i min hage. Ha en fin dag :)

Suss o Kai sa...

Underbara bilder :) och vilken snygg grind :) Kram Suss

Lisa sa...

Vilka nävor du har! Den där som är riktigt blå är fantastisk!
vad kul att höra att vädret varit bra. ni verkar ha fått tillräckligt med regn (fast å andra sidan märks det på blommorna, det frodas verkligen hos dig).
Njut vidare av denna tisdag nu. Det är order från skogen = D

Snäckskalsdalen. sa...

Dina bilder och din trädgård är båda sådana där riktiga höjdare. Det är så vackert, jag tänker väldigt mycket engelsk trädgård när jag ser dina bilder, det är så läckert och frodigt. Och så har du en av mina favoriter, Johnson's Blue, den är så fin.
Agneta kram