tirsdag 14. juni 2011

Sanguisorba sorger er det vel ikke akkurat, men…

Sanguisorba minor, den lille blodtoppen jeg sådde sommeren som var, har strekket seg godt opp til værs, ca 40-50 cm. I toppen kom en knopp for flere uker siden og etter hvert begynnte den vise rødaktige tendenser..

Jeg trodde dette var begynnelsen, at blomsten snart skulle komme men det viser seg at dette er blomsten, det blir ikke mer..

Bladen på min frøsådda plante gjør heller ikke stort av seg, friske, nye, små blad skal kunne brukes i sallat har jeg lest, men hvem har hjerte å ta noe av denne lille yndige vekst.

Så er det denne nye, Sanguisorba officinalis ‘Tanna’. Nå trodde jeg det var denne jeg ville ha når jeg har sett disse røde toppene sveve over urtehager jeg besøkt. Nå mener jeg at jeg nærmer meg drømmen, 70 cm høy skal den kunne bli, og på bilder jag sett er det røde baller som svever..

Og det er jo bra synes jeg for det eneste som svever på min frøsådde Sanguisorba officinalis fra iår er vel de første blygsomme blad. Tre slike potter har jeg priklet. Nå håper jeg på voldsom vokst i sommer.

3 kommentarer:

Helene Orskaug sa...

Så mye spennende du har! Jeg syntes den blomsten på det øverste bilde var en tøffing:o)

God natt fra meg:o)
Heleneklem

Linda sa...

Å vi krysser fingrene for perfekte forhold og goood vekst:)

Linda sa...

Doping for planter, er det lov? finnes det?