lørdag 4. juni 2011

Seilet er heiset for sommeren!

En kanondag, vindstille, sol og temperaturer godt over 20 grader! Vilken pangstart Juni byr på, herlig! Det synes nok både jeg og planter.. Så veldig mye gjort har det ikke blivet men det er godt å bare være ute og nyte væaret. Her under seilet har vi setat med gode venner til nå, kl 1.00, ikke var det kaldt en gang, 15 grader etter midnatt, rene sommervarmen.. Og vi har fått bruk av solsengene, men de burde vart dobbelt så mange.. Selv har jeg legat mest hele ettermiddagen og nytit godværet. Men det ble en aldri så liten tur ut etter fler potter til terrassen..

Tre potter til trengte jeg var planen.  I den første planterte jeg den Eucomis knollen jeg fikk av R. De to andre plantene som stod på vent fikk klare seg i plastikkpotter med potteskjulere, for med fra Bauhaus kom et par planter og på veien hjem skulle jeg bare en liten snartur innom et gartneri.. skulle bare kikke…

På Bauhaus fant jeg nemelig store potter med Canna indica, selvfølgelig måtte en bli med hjem (regeringen hadde jo kommentert den andre som likendes..), vet ikke om den er den rødoransje de hadde eller den rosa.. håper på den røde.

Carex muskingumensis heter dette gresset som fikk lov å fylle opp den tredje potten. Palmstarr eller Skråningstarr. Nå er det ganske så fullt med potter på terrassen.

Ikke helt enkelt at se, men fiskene har fått flytte ut idag. Jeg fant også to vannplanter som sattes i dammen. Dessverre ingen nekkrose, klarer ikke finne de i nabolagets planteutsalg..

Den første er Lysichiton americaus, den skal få noen gule dekorative blomster. Den andre her under med rødaktige blader er Lobelia cardinalis, den skal blomstre i rødt.

Nå er det så pass seint at jeg går til sengs. Værvarslet imorgen lover en like fin dag.

,

9 kommentarer:

Stephanie sa...

It's good to learn that your garden is getting warm ;-) I hope you Canna indica will give a bloom that will brighten up your garden.

Åsa! sa...

Så fint du har det i din trädgård Mia!
Det är vackert med krukor i mängd. Själv har jag planterat tomater i nästan alla krukor. Det blev ju så många plantor så jag visste inte vart jag skulle göra av alla tillslut.

Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

Helene Orskaug sa...

Så koselig med en fiskedam!! Du har det så fint i hagen din, Mia! En glede å lese bloggen din:o)

Ha en fortsatt fin dag:o)
Heleneklem

Torill sa...

Heisan !! Du er så flittig og flink i hagen du Mia. Nyter bildene dine og unner deg sommervarmen. Ha det godt !

Helena sa...

Oj oj det blir mycke att vattna!Jag har en del krukor oxå :-)när det är högsommar ångrar jag mig alltid....men roligt är det när man håller på!
KRAM från mig!

Kari K. sa...

Kjenner sommerstemningen helt hit, og smart med seil!

Turid sa...

Sier som den forrige - kjenner sommerstemningen helt hit - opp til nord! (Du skulle bare ha visst hva slags vær vi har!!)Flotte bilder!
Ha en fortsatt fin helg!

Lisa sa...

Ser mysigt ut med segel, för att inte tala om solsängarna! Jag köpte två igår, men det blev inte såna som du har, jag blev snål = ) Idag har jag invigt en säng och bara latat mig!
Många fina krukor du har. Det enda tråkiga med krukor är allt vattnande, men vad gör väl det. Det betyder att det är sommar!
Ha en fortsatt skön lördagkväll!

... sa...

Flott seil, og det ser så koslig ut på terrassen din. Så fine solsenger dere har, kjekt å ha på varme sommerdager :)

Ja, nå virker det som sommeren er kommet, med varme og sol. Har vært en fin helg så langt :)

Hagen din ser superfin ut, Mia!!