torsdag 7. mai 2020

Prikling

Vakkert? lang i fra. men jeg har ikke noe veksthus, dette får fungere. i tillegg så flytter det om i kjøkkenhagen hvert år så fast plassering er ikke enkelt. Dette er to av mine frøsådde Lemon Squash som jeg satte ut. Dobbelt dekket med avskåret plastflaske over og. Kaldt ute? Ja, men tvi, tvi. Dobbelt lager med plast må vel hjelpe litt.

   

Dette er i det lange beddet hvor det burde vært sparris. Her har det flere år kommet fullt med koriander som frøsår seg selv fra år til år. Nå leste jeg sorgens at squash og krydderplanter ikke passer sammen så koriander og dill spirer måtte bort. Deremot stå på samme side at agurkørt skulle være bra, gi en bedre smak til squashen. Og den hadde jeg jo også frøspirer fra et annet sted så noen av de ble priklet her.

Før jeg luket bort frøplantene tok jeg jobben med å prikle over de små spirene til kassen ved siden av. Koriander langs kantene og noen dill innimellom. (liten tro at dillen tar seg, den vil helst så seg selv..) og i midten mejram som jeg sått inne og ikke orket prikle om alle, var altså mange igjen.

DSC_0021

Mejram også foran blåbærskassen..

… og foran kassen mot gjerde. Nå liker jeg meget godt mejram men tror heller ikke alle tar seg.

 

Prikle, prikle. Jeg gjorde en innsats inne for noen uker siden med det var fortsatt mange spirer igjen på frøbrettene. Her har jeg nå priklet ut Vedje (bakerst) og Safflor (foran). Begge skal brukes til plantefarging etter plan. Hvis de nå tar seg… om ikke annet har jeg back up i potte..

Snål eller bare sparsommelig? Det ble to potter av hver også, dill og koriander..

1 kommentar:

Torill sa...

Hei Mia. Så kjekt å finne deg igjen. Du er ein av dei eg hugser best fra mi aktive hagebloggetid . Alltid flittig med innlegg og med kommentarer. Midt i store helseutfordringer forsvann min hageglede og lysten til å blogge med den. Er på gang igjen no , og starter å lese andre sine blogger. Du er like flittig med å så, og plante ut. Fantastisk jobb du gjer. Hagehelsing fra Torill ( eller Tullik , Rauneknappen )