søndag 24. mai 2020

Arvet Buxbom plantet

Da jeg alle rede har satt tre barlind i forkant av største kassen på baksiden med plan om å lage kuler så var det i utgangspunkt fullt.  Jeg bestemte meg for å ha tre kuler av buxbom, en på hver side av vannbadet og en foran.

Det var ganske store rotskudd jeg arvet, alt er relativt, og de var for høye. men jeg klarte få tre deler av en, hver ‘stamme’ hadde fått røtter, så den delte jeg opp og satte to deler bak sammen med den andre som var størst..

Den til høyre klarte jeg klemme ned mellom alle løkplanter. Den er kraftig klippet tilbake og ser foreløpig tynn og spinkel ut men har kraftig rot.

Den i midten er den som jeg satte uten å dele, den ser kraftigere ut alle rede tilbakeklipp til tross. Her kan man nesten se det er en kule på gang. For å få plass med denne var jeg tvungen å ta opp ballbom og dele den i to, litt dumt da den ene delen har blomsterknopper.

DSC_0007

Den tredje og siste, en av tre fra delingen, til høyre. Her var det litt tynt fra før av. Også denne har en litt bedre form.

Ettersom jeg akkurat hadde toppen jorden med kugjødsel ser det kanskje per nå ut å være god plass men det stemmer nok ikke helt.

Tenker det kan bli riktig kult, tre kuler i forkant og tre kuler lenger bak men ikke helt på rad. Jeg har nå en gang lært meg i ha tålmodighet. Forme mine andre kuler og tuja tar tid for de er kompakte, årevis, men de er godt kamuflert og smelter inn i omgivelsen.

Den tredje siste planten etter deling kom godt med ved pergolaen hvor det manglet siste på kortsiden.

Ettersom alle måtte klippes tilbake ble det en god del stiklinger. De er satt på innsiden av pergolaen og i Lunden blant annet. Det ble også fire potter med stiklinger som jeg håper slår rot. Så alt i alt var det en god utdeling fra de rotskudd jeg fikk fra S. De kom godt med.

Ingen kommentarer: