lørdag 27. mai 2017

Når man gjort noe nytt..

.. så er det gjerne dit blikket vender, særlig første tiden. Nå mangler det bare noen puter som må frem fra loftet..

Kassen med syrinhortensia har fått nytt lager jord på toppen, og litt kugjødselkompost. Satte ned noen tulipanløker som ble med når jeg fjernet hekken av brudespirea. Noen krokusløker og, som jeg fikk av S. Håper nå busken setter pris på det og vokser velvillig utover sommeren.

DSC_0061

Og sommer  er det nå i dag, og har så vært i noen dager. Feil tid for planting men det er jo så gøy å være ute om kvelden.  Ved gjerdet her har jeg  altså satt to til barlind (idegran), Taxus media ‘Hilli’, som var litt større. Jeg må klippe dem litt tilbake i bredde. Mellom barlindene satte jeg frøsådde solsikker på fire steder, kanskje de etter hvert skaper litt høyde.

I potta står forresten fjorårets blodbeger. Den ble kvar i boden når jeg ryddet i fjor høst og kom aldri på komposten. Tur det for nå jeg i våres skulle klippe i den virket den ikke helt død, og nå, med litt vann og tålmodighet, har det faktisk kommet noen få små blader! Tar vel fortsatt en tid før den ser grønn ut da..

For å få plass med barlind i midten tok jeg vekk den frøplante clematis som jeg satt der og flyttet den til venstre om espalieret, der hadde jeg spart plass til en ny, men nå får det bli denne. Det er en av de som blomstrer tidlig og det passer bra for de andre drøyer til langt ut på sommeren. Om det var lurt å flytte den nå med blomsterknopp er en annen sak..

DSC_0067

Da får denne Clematis litt selskap i lunden. Den har nesten helt overtatt våres Lawson Cypress.

Først i Lunden i kveldssol kan jeg jo bare konstatere at trøbbel kassen helt innerst virker like se meget godt til slutt. Nå ser den ikke lenger så kald, trist og tom ut.

DSC_0070

Ingen kommentarer: