søndag 21. mai 2017

Kjøkkenhagen w 20

Potetene har kommet opp, nesten ikke å tro hva som skjedd i løpet av en uke. Det mangler fortsatt noen som så vidt har begynt vise seg men nå er det nesten så det er på tide å kupa disse. Bønnevikke er også blitt større. Nå burde jeg snart satse på å ta vekk lokkene..

Det har jeg gjort på to av hvitløkskassene så her langt. Her er det så tett at katta ikke kommer til vil jeg tro. Det er varmt om natta også nå, ca 8 grader, så det burde fungere..

De andre løkene stanger også i plastlokkene men gulerøttene har bare så vidt spirt. Tørr ikke satse på at de får være i fred riktig enda. I kassen med rødløk sådde jeg i nye gulerotfrø ved siden av for der så jeg kun noen få spirer. Men når jeg ser hvordan det så ut forrige uke kan det jo være at det enda er for tidlig å gi opp. Ja, ja, man kan jo tynne ut da, hvis de gamle frøene jeg fant faktisk spirer..

Varmt ja, disse bønnevikkene hadde sorte bladtupper antagelig for de vært trykket opp mot plasten. Nå har jeg bare dratt lokket litt av så lenge. Ertene her under har kommet opp min ikke radene med hvite bønner så lokket må nok være på et tak til.. Ikke helt lett å se de små ertespirene øverst i bildet enda men salaten som jeg priklet har tatt seg. Eller ikke alle da, for noen virker enten ha dødd eller blitt spist..

Kålgruppen med mere har kommet lenger. Enda så er issalaten der, og første såradene med rødbeter er oppe, men tror ikke de blitt mye større eller jo, kanskje  pyttelitt..

I kassen med det rare i, altså der hvor det meste har kommet ned, har jeg priklet ut stangselleriplantene jeg sådde inne. De ser fortsatt litt rufsete ut og jeg vet, jeg må tynne ut da det var flere frø i en plugg. Men det er så vanskelig å vite hvem jeg skal spare.. får vel ta ut en liten saks og være litt brutal i morgen..)

At det en reddik ser man i hvert fall nå., noe rødt på størrelse av en ert skymter ved jorden..

De andre potetene.. de er ikke kommet like langt men nå ser jeg tuppen på noen.. Kanskje de kommet litt i kapp til neste uke..

Jeg har plantet ut min agurk i dag også. Det kan da ikke være så ille det innenfor plasten? Den fikk en god del kugjødsel i gropen før jeg plantet. Miniagurk ‘Passandra’. Jeg var på kik etter squash også i dag men fant ikke noen der hvor jeg var, får ta en lenger tur til de andre gartneriene til uken og se..

På hagedag ved museet i ettermiddag handlet vi to tomatplanter. Disse står nå utenfor stuedøra på terrassen, plantet i hver sin murerbøtta.  (En sort og en rød sort. )Det føltes som en god ide i den varme ettermiddagssolen men nå seinere i kveld følte jeg den kalde nordanvinden… men det går nok bra..

Begynner bli ferdig med kjøkkenhagen, (blir man noen sinne ferdig??). Har sådd det meste, mangler squash. Jeg har luket og hatt ut kugjødselkompost. Sådde noen av “Chelsea” ertene jeg fant inne foran den røde stikkelsbærbusken i ettermiddag. Den ene ripsen har fått noen mistenkelige røde flekker på noen blader, forsøker rekke plukke dem bort men naboen har noen små gutter som gjør akkurat det samme som meg så det må gjøres når de ikke ser meg..  må finne ut hva det er.

2 kommentarer:

Furulunden sa...

Her blir det mye godt å nyte av i tiden fremover. Synes det har kommet langt hos deg jeg :) Mette i Furulunden som ønsker deg en finfin uke :)

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Så mye spennende du har i kjøkkenhagen. Jeg har ikke helt kontroll i min ennå, har blant annet en mynte som har spredt seg i en hel pallekarm som jeg må sette i noe mindre, og så skal det blant annet plantes ut fenikkel.
Ha en fin dag, hilsen Ingeborg