søndag, september 30, 2012

Solig slut på september

Ferdige plommer på Victoria tre, mange faktisk, til tross for både tørre greinspisser som ble klippet bort og en kraftig beskjæring tidligere i sommer. Tre var helt enkelt sykt. I tillegg har jeg jo tynnet massevis. Monilia, misstenker det sterkt i hvert fall, er trist når det oppstår på kjære frukt tre. Alle mine tre plommetre er angrepne. Hva gjør man nå?

Etter en ukes ferie i varmere strøk er det så mye man har lyst å gjøre når man kommer hjem, men, idag måtte jeg begynne rydde inn for vinteren først. Hvordan kan det være så gøy å ta alt sammen ut om våren og så himla kjedlig å få satt det inn om høsten.. 

En dag er alldeles for lite, ble langt fra ferdig. Det er så mye som skal kostes og klippes ner. Potter med ettåringer som skal tømmes, frosker og annet som skal plukkes inn, hagemøbler.. Ikke ble det særlig enklere av at boden er rotete og så full at jeg ikke klarte sette noe inn.. Na ja, en time om dagen etter jobb så er jeg kanskje klar til november..

Så hvor begynner man. Med å samle sammen noen av pottene som skal tømmes?

Min eneste Dahlia hadde forresten ikke fryst, har det verklig ikke vært frost enda? Men den har ikke blomstret iår. Kanskje for jeg glemte gi den nå jord etter vinteroppbevaringen i potten, gjødsel fikk den ikke heller..

Nå hadde jeg vel egentlig bestemt meg for ett slutt på komposten men selvfølgelig klarte jeg ikke det. Nå lar jeg knollen tørke opp litt i stedet, og pakker den vekk. Det kan jo være at jeg ombestemmer meg til våren og setter den i en potte på ny..

Ja, ja, etter noen timer i hagen begynner det regne og ikke ser det vel særlig ryddet ut når jeg gir opp og går inn. Måtte jeg nå snart finne motivasjon til å rydde boden så jeg slipper se dette. Gida meg for en tragisk syn jeg forlater etter meg. Det skulle jo se mer ordentlig ut, ikke motsatt!

Neste år skal jeg ikke ha noen potter, helt klart! Dette er jo ikke på langt nær alle men lenger kom jeg ikke.. Jeg er for snål og gnetten på jorden for å hive alt sammen opp i kompostbingen. Litt jord her og litt jord der.. Det tar tid å få tømmet pottene da..

Ingen potter neste år nei. Jeg har nok planer om å vaske disse før jeg setter dem vekk. Jeg sier jo det samme hver høst og hver vår er jeg igang og planter. Men man trenger jo kanskje ikke plante i alle, eller?

6 kommentarer:

Mariann sa...

Ja, jeg skulle heller hatt en solig slutt på september, enn en regnig slutt som vi fikk her på vestlandet.
Mine Victoriaplommer er også modne nå. Desverre har mitt tre har også noe monilialignende sykdom. Jeg klipper bort det jeg ser er sykt, og så får vi se hvordan de går.
Kjenner meg godt igjen i det at det er kjekkere å sette ut ting om våren enn å rydde på plass om høsten.
Ha en fin ny uke!

Nora sa...

Låter härligt med en semestervecka i värmen!
Visst är det bra mycket roligare att plocka fram än att plocka in! Jag hade "städdag" hela dagen i trädgården igår och är inte klar jag heller. Men det var skönt att vara ute när vi hade bra väder för en gångs skull, och det var skönt att hinna med en del iallafall. Men det blev liksom prio på det roliga ändå.....som att plantera lök istället för att diska krukor:-)
Hoppas du får en skön måndag!
Kram Nora

Tua sa...

Hi-hi, høres kjent ut den høst tiraden du kommer med. Så gøy på våren, så kjedelig på høsten....
Finfin mandag til deg.

Marit sa...

Ja, dette lyder veldig kjent! Jeg sier akkurat det samme som deg hver høst. Til neste år skal jeg ikke ha noe i krukker, men det må jeg har glemt når våren kommer...
Håper du har hatt en fin uke i varmen!

Snäckskalsdalen. sa...

Och det ser likadant ut här och jag tänker som du om alla dessa krukor som jag snubblar fram överallt.....Och på våren kommer det nog att vara likadant igen, det är svårt att inte låta bli.
Agneta kram

Hagealven Lunalu sa...

He he, kjenner meg igjen - skulle vært ute og ryddet i krukker og kar - men har det jo så travelt med å pusse opp inne.
Men skal snart ta meg på tak, håper bare finværet fortsetter!!!
Ha en fin dag!