søndag 14. august 2011

Så mye har mannen min aldri sett av hagen ..

Idag har solen skinnet fra en klarblå himmel, men det var kl 8 i morges når jeg nervøs gikk ut med morgenkaffet i hagen for å ta en siste sjekk, ser det godt nokk ut eller er det noe som kan gjøres fortsatt nå i siste liten?

Det syke pæretre ble kamoflert med de erteblomstene som jeg plantet i zinkbaljen. Med disse vakre, velduftende blomster blant de kale greinene var det ingen som kommenterte selve tre men flere som syntes det var flotte blomster. Erteblomsten ,Wiltshire Ripple, er en av de jeg vant.

Det ver et godt ‘sjakktrekk’ så der får de stå resten av sommeren tror jeg. Hvis jeg nå er flink og fjerner blomster, og ikke minste ertebaljer, så blomstrer den kanskje en god stund til..

I rosenhagen er det kun en rose til tross alle de knopper som er der, men hadde solen fortsatt utover dagen hadde det sikkert vart flere. Nå begynnte det regne, først en lett yr ved elva tiden siden kraftigere. Så noen fler roser ble det ikke idag..

Nederst i staudetrappa har jeg jo plantet buskrosen ‘Ghita Renaissance’. Sist som det var knopp regnet alle vekk, denne gangen hade jeg stor tro på resultatet. Knoppene, kanskje ikke helt perfekte, så ut å kunne slå ut hvert øyenblikk..

.. men nå har det regnet godt her de siste tolv timer og mer kommer.. så det spørs.. Men slike detaljer er det nokk kun meg som har lagt merke til idag. Dessuten har jeg fjernet sikkert hundre plantepinner i løpet av helgen for det skulle se fyldigere og frodigere ut i mine bedd. Slikt straffer seg for utover ettermiddagen var denne ros og mye annet dekket av stauder som ikke lenger orket stå oppreist..

Bare for å ha nevnt det så er, eller var.., det en flott knopp i ‘Clair Renaissance’ og. Håper innerligt kveldens og morgendagens regnvær er nådig med dem og lar meg få oppleve blomstringen i hvert fall en gang iår..

Så, om rosene ikke helt spillte på lag med meg så var liljene virkelig i godlune. Først denne hvite liljen, den har en helt enorm sterk duft, den kommer i hvert fall på to stellen på forsiden.

Så disse, ikke helt hvite, de går mer over mot gult. Disse har det kommet mange av iår, alle ved samme side av Pergolan. De har bidratt godt med blomstring på forsiden idag.

En annen glad overraskelse jeg fant på min morgentur var denne rosen. Yes!! Endelig. Nå har New Dawn i Pergolan kommet seg så pass at den setter blomster. Nå ble jeg virkelig lykkelig, jeg har savnet denne klatrerosen de siste to somrer siden den frøs ner helt.

Vel, det ble en vellykket ettermiddag, tross regnet. Jeg har kost meg og snakket meg hes. Det var mange som kom på besøk i ettermiddag. Og, mannen måtte hjelpe til han og, ikke ante jeg at han var så godt kjent i hagen, for å vise frem hagen.

1000 åpne hager har vært en fin ettermiddag synes jeg. Håper det blir en ny dag neste år, da skal jeg farte rundt å rekke få sett mange hager jeg og Smilefjes

4 kommentarer:

Marit sa...

Så fint at du hadde en fin dag til tross for regnet. Det er lett å snakke seg hes på en sånn dag, jeg hadde ikke mere stemme jeg heller. Det er et fint tiltak for å spre hageglede rundt omkring i landet. Det blir nok flere åpne hager neste år.

Mari Anne sa...

Helt enig, det er bare en hake ved 1000 åpne hager og det er at vi får ikke sett de andre hagene. I England vet jeg at de noen steder har åpen hage en dag og "etterpålag" for arrangørene dagen etter, hvor de drar en runde sammen til hverandre. Da må man jo bo i nogenlunde nærhet, men vi kan tenke på det til neste år.

Lunalei ;-) sa...

Så spennende å delta i 1000 åpne hager! Min hage er jo så liten at det hadde blitt en kort vandring... hi hi
Artig å være med inn i din hage og titte litt. Synd med alt regnet da!
skal man fjerne ertebelgene også på erteblomstene...
Det visste jeg ikke - takk for tipset!
Ha en fin uke!

Åshild sa...

Det trenger ikke være Hagedag for at du kan komme hit. Jeg kan også tenke meg å se din hage.