torsdag, august 18, 2011

Det er vanskelig å bestemme seg..

Buskrosen ‘Ghita Renaissance’ har vært på flyttefot. Selvfølgelig var de første to knoppene helt ødelagte av regn og datt av. Nå får hun en plassering halvt dekket over av Morell tre. Dette gidder jeg ikke mer. Dessuten har jeg jo omkranset henne med store stauder, skjønner ikke helt hva jeg tenker med alle ganger..

Nå har hun fått erstattet Mandarinrose som katter brukket greinene av to ganger i sommer, siste gangen kom inget nytt skudd så da så.. Satte mandarinrosen i en potte så får jeg se om det kommer noe.

Så er det bare å vente da, på om denne knoppen blomstrer eller triller av den og. Nå har jeg to rosa buskroser i samme kasse. ‘Ghita R.’ og ‘Gjertrud Jekyll’. For krysse fingrene for at de blir gode venninder.

Mer flytt og nyplanting. Riddersporren som sto her fyller nå det gamle hullet til Ghita. Idag har jeg fått meg et nytt gress som skal tåle halvskygge, håper den trives fast det nokk er mer mot skyggeholdet her.

Med hjem fra Plantasjen igår, (måtte innom en tur..) kom to til Heuchera. Tydeligen er det en plante som jeg ikke kan motså iår…

Denne heter Heuchera ‘Paris’. Planterte den etter kanten der hvor Ghita hadde stått.

Så denne, og atter en gang har jeg klart å ta med meg den eneste planten uten etikkett. Så irriterandes! Nå blir jeg vel nødt til å ta en tur til…

Carex oshimensis ‘Evergold’. Dette gresset skal holde seg grønnt akkurat so C. ‘Ice Dance’ og bli ca 30 cm. Sol/ halvskygge.

Så, flytte på rosen, flytte riddersporre, plantere gress…

Når jeg leste bedre etter om Grønlilje her om dagen såg jeg at den liker seg best i skygge, jeg hadde satt mine frøplanter i full sol! Nå er de flyttet til den samme kassen i Lunden. Tre små planter til høyre, en bittelitt større til venstre..

Endelig fant jeg en plass åt Clematis viticella ‘Karuu’ , som jeg bestilte med Renates import. Den likte seg ikke helt bak Morelltre (tror egentlig helst det var åkersnegl feil som hele tiden spiste av alle nye grønn skudd..) og ble satt over i en potte igjen.

Tanken min er at den skal kunne klatre i denne espalieren og dekke over stammene til villvinet, og, forhåpentligvis klarer konkurere med den ville kaprifolen som også klanger her..

I midten av kassen satte jeg Lychnis arkwrightii ‘Vesuvius’ som stått i den ene kasse på baksiden. Den var så brekkelig at flere stengler brakk og de resterende måtte jeg binde sammen med bast. Ikke særlig pent å se på.. Jeg sådde frø av denne som spirte noe voldsomt slik at jeg ikke orket prikle ut dem, gjett jeg angrer meg, denne vil jeg gjerne ha mange fler av. Ny forsøk altså. Det kommer en masse frø på den iår også.

4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det är en ångestfylld tid nu när man sett hur växterna varit placerade och man vill ändra på det, det är både stressigt och å
fyllt av ångest, hur vill man ha det och var blir det verkligen bäst.....Agneta kram

Mia sa...

jag har också fastnat för heuchera i år, köpt flera stycken, det finns ju massor av sorter. Gillar särskillt de rödbladiga.
Ha en bra dag
mia

Helene sa...

Du får stadig plass til noe nytt i hagen din! Imponerende:o)
Jeg har mange "flytteplaner" på gang, men prøver å vente litt til. Er så redd for at plantene skal bli så redusert mens de ennå blomstrer...

Ha en fin dag!

Heleneklem

Landbohaven sa...

Jeg kom lige forbi din blog.
Gode billeder.
Tak for kigget.