mandag 29. august 2011

Mørkrets vemod..

Mørkt ute, regn som striler ner, kortere kvelder.. Ja, det er lett å bli vemodig når en tenker tilbake på sommeren som har vært og man lengter og håper at september kommer by på en riktig fin og frisk sensommer/ høst..

Men alt som er mørkt er ikke like ille, Sedum telephuim ‘Purple Empror’ for eksempel, synes den er riktig flott. Neste år når frøplantene den har som naboer har vokset til seg tenker jeg det kan bli riktig bra. Det er bare å legge godviljen til og bruke fantasien litt..

Så lysner det kanskje opp litt, slik som dens blomster, noen få, små solstråle i alt det mørke. Og om kvelden, i snaue 45 minutter holder regnet opp, så pass att man rekker ta på regnbukser og plantere ut fire av pottene med gress på baksiden. Fire potter, siden kommer det atter et regnskyll..

Men hva så, hva får man gjort? Ikke stort, men man skymter en dråpe håp i det fjerne. Imorgen skal det være fint vær, eller i hvert fall oppholdsvær og jeg har endelig en fridag.

5 kommentarer:

Merja sa...

Snygg kärleksört!

Lisa sa...

Ja, visst börjar man känna av att hösten närmar sig... Din sedum är jättefin, jag gillar de mörka! Hos mig blommar mycket och alla har starka färger. Det lyser verkligen upp! Just nu känns det bra att jag var sen med plantorna = )
Om Barnaby dyker upp i skogen vet jag inte, men helt säkert kommer Frost om någon månad eller så, hahaha!
Kramiz

Mariann sa...

Purple Emperor er fin. Den har jeg også. Nå regner det her også. Men i morgen, i morgen skal det bli fint vær.

Marit sa...

Den Purple Empreor var kjempelekker. Håper på fint vær i morgen ja, for nå må grasset klippes. Hvis ikke må jeg ta frem ljåen! Ha en fin fridag da :)

... sa...

Ja, vi har hatt mye høstvær i det siste, får håpe på mange fine septemberdager :)

Den mørke sedumen var skikkelig fin!!