onsdag 17. august 2011

Atter en gang mektig imponert!

Siste ferieuken skal ikke kun brukes til å stå med nesen ned i blomsterbeddet. Idag har jeg vart en tur til enda en helt fantastisk hage, en enorm sådan. 6-7 mål faktisk (husker ikke exakt..). Bestemors hage er virkelig praktfull, slik som en stor hage på landet skal se ut sett med mine øyne. Store svulmige stauderabatter med roser og busker. Vierhortensia med blomster store som tallerken! Fruktrær, bærbusker og store grønne arealer. En utrolig vakker gård, Åshild, om enn du ser det som fortsatt skal gjøres og jeg ser hva som er gjort, og det er masser, helt imponert. Den meste blomsterbeplantingen er kun tre år gammel men det ser ut som den har vært der bestandig. Alt er smakfullt kombinert og så gjennomtenkt! Her lages planteskisser og planlegges, resultatet lar ikke vente på seg. Det ser naturligt ryddigt og velordnet ut.

Det må være noe med disse rosespirea, de karminrosa, iår. Jeg oppdaget for noen uker siden at bladen begynner bli varigerte på min buske. Det samme kunne jeg se idag på Åshilds alle busker. Pussig, ikke sant? Nå lurer jeg på å forsøke ta en avlegger og se om det lykkes, når den er overblomstret altså..

Jeg hatt en trevlig dag i Bestomors hage, som også viste opp et fantastisk kjøkken og gav meg en fin rundtur i låven. Like fantastisk alt sammen, takk, Åshild, for en herlig dag. Hjemme igjen hos lille meg er det ikke uten at det føles litt trangt og plottrete..

4 kommentarer:

Torill sa...

Kjekt å bli inspirert i og av andre sine hager. Du inspirerer meg med dine blogg innlegg og din hage. Ha det godt.

Marit sa...

Stilig varigert rosespirea. Håper du får til å stikke den så den kan formeres ;-)

Merja sa...

Spännande Spirea med brokigablad! läste att du hade haft Öppen trädgård. Så kul! Kom inte iväg i år heller. Kanske nästa år:)
Ha en bra dag!

Åshild sa...

Mange takk for et hyggelig og lærerikt besøk, og for all skryt.

jeg har endelig også fått lagt ut den siste delen av hagerunden.