tirsdag 23. august 2011

Frøsådd Heuchera

Forrige høst tok jeg noen av frøene fra min Heuchera americana ‘Green with Dark Vein’ og sådde. Frøene spirte over all forventen. Dette er et av resultatet, en nydelig liten plante, synes nå jeg.

Litt grønnt, litt sølv og litt mørkt. Bladen er runde i ytterkantene.

Originalet, grønn med mye mørkt og mer flikete blader. Kul, jeg har fått en helt annen plante av frøene eller i hvert fall en plante som ikke helt likner mamman.

Ok, i litt mer lys kan man ane en lett antydning til den sølvfargen men ikke på langt nær slik som på frøplanten. Og flikene er der også i lyset.

Så nå er det bare å vente da, se om de overvintrer og om de endrer utseende til neste år. Uanset har jeg tenkt sanke fler frø iår fra mine Heauchera og se hva det blir til.

7 kommentarer:

Margareth sa...

Oi den var jo kjempe søt!!! Har ingen selv, men vil prøve å få tak i noen frø og prøve å så noen for utplanting neste år! Litt usikker på hvor jeg får tak i dem.. Tøffe er de i hvertfall :-)))

krepsemor sa...

Åhh, den var du heldig med, Mia! Nydelig mønster og flott farge. Heuchera er ikke frøekte, så det er spennende å se hvordan barna blir. Kanskje jeg også skulle høste frø av mine? Takk for tipset med hjortestengselet i form av hvite band. Det skal jeg huske, men nå har jeg kjøpt Revira, og vil prøve det først!
Heldigvis har de ikke vært her flere ganger =)

Merja sa...

Så fina blad! Lika kul varje gång man lyckats:)
Ha en bra dag!

Marit sa...

Wow! Så nydelig den ble. Jeg har også sådd heuchera, men da av frø som jeg har kjøpt. Spennende å se hvordan de blir. Du var virkelig heldig med dine.

Mariann sa...

Spennende med frø når avkommet ikke blir lik morplanten. Din plante ble veldig fin.

Stein sa...

Så flotte de ble! Jeg har også sådd heuchera fra frø i år; Emperor´s cloak. De har rukket å bli små planter i løpet av sommeren- alle er ulike, men spennende blir det jo først til våren- om de har klart vinteren da. Ha en riktig fin sensommerdag!

Stephanie sa...

The leaves are outstanding. Nice!