onsdag 24. august 2011

Alternative bilder..

Sanguisorba officinalis ‘Tanna’

Gressenke ikveld, da ser jeg mitt snitt å gå ut for å fjerne den elskede plen på forsiden til mannen. Men etter to kaffekopper, div nikotin og forsøk til tanker finner jeg selv også ut at det helt enkelt ikke funker, jeg kommer ikke åt være seg staudetrappans planter på denne siden eller plommetre, hvis jeg lager et bedd der hvor jeg tenkt ved siden av min nyplantete Bambu..

Malva sylvesteris mauritana

Hart å innrømme for meg selv men mannen hadde faktisk rett!! Ingen blomsterbedd der. Kanskje det var derfor som jeg en gang fjernet det beddet jeg hadde der. Det kommer jo fortsatt Allium i plen siden den gang..

Allium tuberosum

Så hva gjør jeg da? Jeg har jo mange potter med gress som jeg må få gravet ner før høsten. Fullt er det jo også overalt.. Det ble til at beddet som jeg nylig hadde gravd opp og plantet om ved Trattorian måtte gi ifra seg plassen igjen..

Mentha sauveolens ‘Variegated’

Men hvor skal man plassere det som er plantet der da? Surrer rundt litt og begynner tette igjen de lukene jeg faktisk spart til vårløker på fremsiden.. Dusregn.. Begynner bli hardere og graver opp og slenger i bøtta som skal i komposten.. Så vondt det gjør å hive planter, men hva skal jeg med alt?

Tulbaghia violcea

Flytte om litt, redde noen løk som døk opp, og grave et skikkelig digert hull. Plantet ut den store Miscanthus sinensis ‘Little Zebra’ (elefantgress), følgte opp med den frøsådde Briza media og rundet av med Cortaderia selloana ‘Pink feather’ (pampasgress), vel vitende om at utfallet av vinterens herjinger kommer være høyst tvivelsomt. Men overvintringen i boden fungerte bare delvis..

Vaccinium vitis-idaea ‘Koralle’

Men regnet overgikk pløtslig til kraftig øsregn og jeg fant ut at jeg drivet med nok haging iført mannens regnbukser og sønnens joggingsko denne sommer for å ha noen lyst til å fortsette nå i sluttet av august..

Calendula officinalis

Derfor pakket jeg sammen og gikk inn, tidligere enn planlagt. Burde kanskje først finne ut hvilken gress, om noen, som er herdig før jeg fortsetter. Bilder på gress blir det ikke heller idag. Akkurat nå var det deiligere å sitte og kikke gjennom de solige bildene fra kjøkkenhagen i mandags.

En slik sol hadde vært fint å få noen dager til (helst på fridager..). Ikveld får jeg trøste meg med denne solen som noen fugl så snillt har plantet til meg.

10 kommentarer:

Marit sa...

Det lyder kjent det med å ikke kunne kaste planter. Sånn er jeg også. Den var skikkelig lekker den varigerte mynten. Er den også sånn som sprer seg masse?

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oj så många vackra bilder! Malvan är så vacker.. undrar om det är en sådan jag har...
Vitlysingen är ny för mig så jag vet inte riktigt hur invasiv den är. Har iaf hört att den inte ska vara lika besvärlig som ex praktlysingen.
Kramar!

krepsemor sa...

Mange vakre planter, men så liten plass...Her har jeg ikke bare en stripe med plen, men opptil flere kvadratmeter av plen. Skulle gjerne hatt mye mindre, men det er jo litt arbeid med bedene også =) Så synd med plantene som gikk på komposten da!

... sa...

Flotte bilder! Du har så mange spennende planter i hagen.
Malvaen er helt nydelig. Jeg skal så den igjen neste år, her dukket den aldri opp etter vinteren.
Og stilig variegert mynte.

Håper du finner plass til alt som skal plantes :)

Helena sa...

Så fin bild på myntan!
KRAM från mig!

Merja sa...

Den röda malvan gillar jag, lika så Blodtoppen. Malvan fick jag några plantor av förut och oj så stota och höga de blev:)
Har haft dåligt med olika gräs, men det får det bli ändring på!
Ha det gott!

Turid sa...

Malvaen og mynten - nydelig!! Kaste planter har jeg ikke det minste problem med - alt som ikke svarer til forventningene eller som sprer seg med utløpere havner rett på dungen - eller til noen som vil ha dem!! Nydelige bilder som vanlig!

Suss o Kai sa...

Fina blombilder :) gillar verkligen malvan Kram Suss

Gunilla sa...

Härliga blomsterbilder.
Nu kan man ju verkligen se hur allting blivit av de plantor och frösådder som blev gjorda´.

Hur gick det med ditt inköp från Estland av clematis.?

Som du såg så har både de jag köpte 2010 och de jag köpte i våras verkligen vuxit bra.
Några av de jag köpte i våras har blomknoppar ochså fast jag har klipp ner de ganska hårt för att de inte skulle bli några blommor iår. Men nu får de blomma för jag är lite nyfiken ochså.
Det blir säkert en ny beställning nästa år ochså:o)))

Ha det gott
Gunilla

Lisa sa...

Vilket livgivande inlägg du bjuder på! Bilderna är helt fantastiska!
Fy, vad svårt att kasta plantor = ( Du har lagt ner ett sådant jobb med dem... Nåja, det blir ju nya istället!
Vi har haft riktigt knasigt väder i två dagar. Helgrått under dagen och på kvällen, när jag ätit och tänkt gå ut så börjar det ösregna! För min del får det gärna regna på dagen när jag jobbar... Hoppas att de har rätt nu då, för då blir helgen fin!
Kram, Lisa