søndag 7. august 2011

Akkurat som regnet begynnte..

… forsøkte jeg rekke ut en tur med kameran. Idag er det jo vask ellers på programmet så været passet meg for en gangs skyld godt..

Fler liljer ved Pergolan, tror dette er Lilium Pink Perfection for L. Purple Prince ser ut å gå mer mot lilla i farge på bilder. Mulig jeg tar feil.. Pink Perfection skal ha trumpetformede blomster, er ikke helt sikker på hvordan de da skal se ut.

Denne har i hvert fall trumpetformet blomst,  Lilium trumpet Regale, den siste av de store liljene i kassen ved rosenhagen, den som klemmer helt inn Flora Danica rosen som jeg plantet. Var litt urolig at den skulle blomstre over mens vi var vekk men jeg tror jeg rakk det akkurat.

Bak liljen har denne Clematis (navnløs..) kommet og holder nå den lysrosa og Summer snow med sellskap.

Ved trattorian står Piilu for Clematisblomstringen sammen med den to andre, Warszavska Nike og en litt rødere som jeg heller ikke har navn på.

Så er det Clematis Purpurea Plena som blomstrer. Den har vokst seg riktig stor iår, fyller espalieret godt. C. Multi Blue som jeg flyttet hit i vårs har tatt seg godt den og på ventre side men ikke på høyre.. får se om den kommer med blomster etter hvert den og.

Til og med rosen ‘Bella Rosa’ som var helt innklemt bak alle liljer har vist seg. Nå har snart Netty’s Pride blomstret over så da skal jeg ta sjansen på å flytte dem, men hvor ??

Lobelia Cardinalis som står i dammen har en intens rødfarge, man unngår ikke å legge merke til den nå. Jeg likte den alle rede med det mørke bladverket den har, nå er den fantastisk, men akk så høy, i hvert fall 50 cm..

Men så ble regnet for kraftig for min kamera, får håpe på bedre vær imorgen igjen..

5 kommentarer:

Helene Orskaug sa...

Wow! For et fyrverkeri av vakre blomster! Og lyset er jo best rett før regnevær, så bildene ble ekstra flotte:o)

Heleneklem

Malgorzata Ingstad sa...

Flotte blomster, og jeg er veldig glad for at det regner nå i Drammen. Vi har det tørt og blomstene mine får vann. Hilsen Egoist

Turid sa...

Flotte bilder! Den rosa liljen var rålekker! Du har så mange flotte klematis! Jeg har nettopp kjøpt meg en Piilu - er veldig spent på den.

Marit sa...

Jeg gir meg over for hvor mye forskjellig du har i din hage. Clematisene dine er i så mange forskjellige varianter av farger. Du må gjerne komme på besøk en dag hvis du har lyst!

Margrethe sa...

Du rakk da utrolig mye før regnet vant. Og så mye fint som du har i hagen. Mia's eventyrhage? Håper regnet har gitt seg, så du får vise oss enda mer.