torsdag 18. august 2011

Litt stress på sluttet av ferien?

I postkassen fant jeg en spennend konvolutt idag. Hva kunne det være? Så fant jeg denne, og da visste jeg.  En Limegrønn anisisop, jeg har jo klart å luke litt for godt. Denne er fra Mari Anne, superduper megatakk !!

Du er en knupp Smilefjes 

Idag har jeg vært på kaffe/ hagebesøk hos en venninde. Da kunne jeg levere tre poser med planter (de siste staudene som ble gravet opp igår..) Hun har også en helt fantastisk fremside av huset. Som hentet fra et interiørblad. Men i en krok fant jeg også kjerringrokk, tokk med meg nesten en halv Rimipose. Nå ligger de i vann og skal gjære..

Dette er faktisk ikke et impulskjøp. Jeg har tenkt på denne helt siden jeg så den på Skoger Bo Grønnt i starten av sesongen. Men, den er jo ikke helt billig og jeg var ikke helt sikker på herdighet. Men når jeg var hos Marit har hun en, da, da burde den klare seg her og. Dessuten er baksiden meget beskyttet så nå krysser jeg fingrene og håper på det beste. (ble nødt å flytte den høyre Rhododendron litt mer åt høyre..) Mest bekymret er jeg vel egentlig for at stammen var snørpet på tre steder da ingen hadde endret på snoren som den var oppbindet med. Det viser hvor mye den vokser på en sommer…

Larix kaempferi ‘Stiff Weeper’, en Japansk lerk som feller sine blad om vinteren. Den skal helst ikke klippes tilbake, “..es wird empfohlen..”

Så klarte jeg atter ta potten som ikke har etikkett!!! I BoGrønnt’s katalog på nett,er den eneste bambu de har Fargesia murielae (H4) … får se etter neste gang jeg er dit..

Denne ble plantet i god jord på fremsiden. For ganske akkurat et år siden var her en rose jeg fjernet. La gresstorv over hullet så den var ikke vanskelig å få vekk nå.. Jeg har så virkelig lenge ønsket meg en Bambu, helst på baksiden men fremsiden er greit det og. Åpner for nye idéer/ prosjekt..

Det er ikke ofte jeg kjøper tre av en staude men denne Veronica spicata får være et litet avvik. Denne har blomstret en gang, det synes på klippet (derfor ser den litt vissen ut) men nå er det mange fler blomster. To av disse satte jeg ved siden av V. spicata ‘Rotfuchs’. Begge sorter skal kun bli 30 cm høye.

DSC_0021

Bak disse står Veronica longifolia ‘Pink Damask’ som er nesten avblomstret (og flyttet litt lenger fra den siste)..

Den siste, helt bakerst, er Veronica longifolia ‘Blauriesin’. Den blomstrer overdådg iår og stod for tett med Pink Damask, derav flytten..

Inget er så trist syn som nyplanteringer, særlig våte slike.. Den siste, tredje, V. spicata satte jeg rett over på andre siden trappetrinnet.

7 kommentarer:

Mariann sa...

Lerketreet var veldig flott. Skjønner godt at du lot deg friste til å kjøpe det. Håper det klarer seg bra hos deg.
Ser at det finnes mange ulike veronica. Jeg har bare en rosa, ikke så høy. Tror jeg må ha noen flere.

Åshild sa...

Du kunne gjerne fått Kjerringrokk her også. Det var vært sommerens mestvoksende ugress. Hva skal du bruke det gjæra vannet til?

I dag har jeg plukke nedfallsepler og presset Eplemost.

Nellie from Beyond My Garden sa...

Your flowers look great, especially the veronica. The translation for google from Norwegian to english is funny, as usual.
nellie

Stephanie sa...

Sad to see that horsetail looking like that. But you have interesting plants. Love your beautifully arranged garden!!

Merja sa...

Spännande växter! Vilken otroligt blå färg din veronika hade. Fin!
Ha det!

Mari Anne sa...

Den lerka skulle jeg også hatt problemer med å gå forbi.

Isopen er en Agastache mexicana. Den har ikke sortsnavn fordi den er sådd fra åpent pollinert frø. Lykke til. Jeg satser på å få en invitajon til omvisning i hagen din i bytte ;-)

Marit sa...

Det lerketreet er identisk med mitt, så det klarer seg nok! Jeg har hatt mitt i 5 år, så det tåler ned i mot 30 minus for det var det her i vinter...