mandag 20. september 2010

Heuchera americana ‘Palace Purple’

Heuchera 'Purple Palace'
Forrige sommer ble jeg pinsom klar over at jeg ikke hadde tenkt på blad i det hele tatt i min hage, kun blomstringen. Det resulterte i en del innkjøp av stauder med mørke blad, som denne, Heuchera americana 'Palace Purple ', en alunrot med purpurfarget blad. Nå kan jo ikke sies at jeg var ute etter blomstringen direkte, men de små hvite blomstrene er søte i seg, litt svårfotograferade dog når en ikke har macrolinsen på.
Heuchera 'Purple Palace' Heuchera 'Purple Palace'
Men nå var det bladens farge jeg var ute etter og da kunne jeg vel like så godt ta to. Den ene er plantert på baksiden ved Trattorian, bak mine buxbomstikklinger som ser ut til å ha tatt seg i sommer, den andre nederst i staudetrappa. Den første er ikke så allra verst plassert om enn plassen ved siden av er tom, der satt jeg nemlig liljen jeg fikk , Lilium pardalinum. Den borde sikker ha vart omkranset av blad for å komme helt til sin rett, men å andre siden så er det jo akkurat tilfellet med den andre, og der ser det heller rotete ut.. Men, de små plantene som står der vokser vel til seg etter hvert..
Heuchera 'Purple Palace'
Men er det noen som prøvd ta frø av denne, går det bra ? Hadde gjerne hatt enda noen til..

7 kommentarer:

krepsemor sa...

Palace Purple har jeg også! Heuchera er veldig greie å så også! Jeg har sådd Marmelade og Metallica i år! De står nå i barnehagen og vokser sesg store til neste år, og da skal jeg plante dem i bed!

Gudrun sa...

Så fint! Det är snyggt att ha lite röda blad bland det gröna. Jag har de senaste åren blivit mer sugen på det. Köpte några rödbladiga silverax och en mörk kärleksört för några veckor sedan.
Önskar dig en fin dag.
Kram

Merja sa...

Den är fin! Har den också:) Kul ...nu har jag fått namn på den med...tappat bort det. Jag har delat min i flera bitar. Kommer bra!

Reginas Cottage sa...

hallo mia
heuchera wächst auch bei mir im garten......finde die farbe so schön
und die zarten blüten......
tolles foto!!!!
hier ist es heute mal wieder sonnig,
habe den ganzen tag im garten verbracht.wie ist das wetter bei euch
liebe grüße sendet dir regina

Margot sa...

Hej Mia! Den heucheran är jättefin! Jag köpte en planta och efter två år delade jag den till tre plantor! Nu har alla tre vuxit sig stora så jag kan dela dem igen om jag vill! Så snart kommer du att ha många Palace Purple också :))
Ha det gott!
Kram Margot

Unknown sa...

Kjempefin, jeg synes det er så fint med litt annet bladverk imellom det grønne i hagen:) Søte små blomster også. Håper du lykke smed frøsåingen:) Klem

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Gillar också heuchera. Den finns med så många olika bladfärger. Vill gärna ha alla ;-)
Ha det gott
Birgitta