mandag 6. september 2010

Anemone hybrida ‘Queen Charlotte’

Anemone hybrida 'Queen Charlotte'  

Så kommer nr 2 ut av mine høstanemoner. Er aldri så lite spent på disse. Tre har jeg kjøpt iår og en har jeg hatt i mange år alle rede men aldri sett den blomstre. Den har jeg flyttet fra staudetrappa til baksiden nå i sommer, slik at alle fire nå står i samme kasse sammen med Rhododendron på baksiden.

Anemone hybrida 'Queen Charlotte'

Slik lurvete, med litt grønne blad bakerst, så den ut om lørdagen da solen endelig varmer og det langsomt begynner tørke opp litt. Søndag tenkte jeg, på søndag, då ser den bedre ut. Og litt bedre ser den da ut, rosa i fargen, fyllt men fortsatt litt uorden i fasongen.

Anemone hybrida 'Queen Charlotte' Anemone tomentosa ‘ Robustissima’

Den første blomstrer fortsatt den og, stadig fler knopper som kommer. Den ser like vel litt mer ryddigere ut, denne Anemone tomentosa ‘Robustissima’ med sine enkle blomster. 

Anemone tomentosa 'Robustissima'

Slik som på bildet under så den ut 23.e august. Kanskje kommer de alle med 14 dagers mellomrom ? Jeg har i hvert fall kaldt konstatert at jeg atter en gang har plantet alt for mye i en liten kasse, den Hydrogena macrophylla, Hortensian, som jeg satt her må vekk, den er alle rede kraftig beskuren da den helt dekket over disse anemonene, men bare vent til det er overblomstret, da graver jeg den opp – må bare huske på det..

7 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Høstanemoner er en av favoritene i høstbedet. Den rufsete var da veldig søt, synes jeg.Kjekt å se hagen din og kjøkkenhagen er inspirerende. Jeg har ingen kjøkkenhage foreløpig, brunsneilen er ganske så plagsom her hos oss.

Bea sa...

Oj, så vackra! Förstår att man väntar på dom!
Det gör jag med, på mina allra första som har stora knoppar, men, men..vi får se om de hinner blomma!?
Ha det gott! /Bea

Furulunden sa...

Høstanemone, favoritt hos meg også;)

... sa...

Høstanemoner er favoritter i høsthagen.
Dessverre ser jeg at noen av mine gått ut etter den harde vinteren.

Flotte bilder :)

krepsemor sa...

Så deilig det må være med høstblomstring! det krever nok litt planlegging å kunne ha blomstring hele sesongen. Anemone er en søt blomst, syns jeg, yndig liksom!
Her står stokkrose i knopp, pluss et par liljer! Dagliljene lar vente på seg, sikkert litt for kaldt om nettene!

Reginas Cottage sa...

hi mia,
bezaubernd sieht die anemone queen charlotte aus.gefällt mir supergut.
wünsche dir noch einen schönen nachmittag,
alles liebe regina

Nora sa...

Denne höstanemonen kjöpte jeg for noen dager siden også. Den har knopper og jeg håper jeg skal få se noen blomster iår - den er jo så nydelig!