onsdag, september 29, 2010

Kattefot - Antennaria dioica, men, ‘Rubra’?

kattefot

Nå begynner tiden for å rydde litt i plantelistene. Denne kattfoten for eksempel gikk jeg og ventet på skulle gå mer over mot rødt hele juni, den heter da ‘Rubra’ og etiketten viser blomster i rødt.

kattfot

Ettersom denne var ny for meg, kjøpte den i –09 så var jeg ikke sikker på hvordan den kom til å bli. Men, det viste seg at den aldri kom til å skifte farge, den forble slik lys i farge helt til den vissnet vekk.

Antennaria dioica

Så, denne er like lys som den sorten som heter ‘rosea’  men ser mer lilla ut.. Bestandig like trist når en ikke får det som etikketten viser..

 

3 kommentarer:

Stephanie sa...

They packed the wrong seeds? Maybe you can write in to inform them. But let's see how the flower looks when they all open.

You have Gaillardia? No wonder the flower looks so familiar when I was at the nursery ;-)

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Har lest mailen fra deg. Svarer senere. Jeg kjøpte en kattefot i sommer. Skal sjekke hva den heter. Likner på navnelappen din!
Ha en fin dag ;:OD)

Pusepilde sa...

Hmm, tenker på en ting: Kan det være sånn at planten får lysere farger siden den vokser på et sted som er varmere enn den vanligvis ville hatt det?

Den røde kattefoten som vokser vilt er uansett ikke i nærheten av å være så intens i fargen. Tror nok bildet er litt vel mettet i fargen.
Kjipt når lappen ikke stemmer!