fredag 17. september 2010

Med en doft av kaprifol

Lonicera periclymenum ‘Serotina’

Mot husveggen på baksiden av huset har jeg plantert to kaprifoler. Den første, en ‘ekte’, planterte jeg i -98, og den har aldri helt likt seg. I år er det ingen bilder  av den da den har hatt meldugg og langsomt nå ligger alle bladen på bakken. Den her dog,  Lonicera periclymenum ‘Serotina’ , en villkaprifol har tatt fatt i å blomstre nå. Det er tydelig at jeg må flytte min kaprifol som jeg først planterte, kanskje det kan være et passe prosjekt til våren, må bare finne ut hvor jeg skal kunne rydde plass åt den.

Lonicera periclymenum ‘Serotina’

Villkaprifolen skal blomstre i juni – august har jeg notert meg og bli 1-3 meter høy. Så høy var min bare noen år etter jeg planterte den i 2005, nå er rankene minst det dobble. Det er bare helt tydelig at villkaprifolen klarer seg bedre hos meg enn den ‘ekte’. Når vi flyttet inn var det en her i hagen, den er nå delt så mange ganger og plantert sammen med villvin rundt hele huset og har nesten blitt rene ugresset.

den vildkaprifolen som stod här när vi flyttade in

Men hva gjør det? Jeg har sakser og kompost hvis det blir for ille. Blomstene og duften er vel verdt den jobben :)

3 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Kjenner duften helt hit :-)Vakker er de når de blomstrer! Ha en fin helg Mia!

Stephanie sa...

These flowers look so extraordinary. I have not seen them before! Oh, vines do like to turn out to be weeds he he...

Have a great weekend!

Livet i Fattighuset sa...

Nydelige kaprifolen! Den dufter helt fantastisk :-) Jeg ønsker meg en kaprifol i bakgården, men det må bli neste år. Foreløpig er det mest grus der.

Ha en fin helg, Mia!

Marie