søndag 5. september 2010

Rapport fra kjøkkenhagen..

vem är det här?

Er det noen som kan navnet på denne lille krabat som har følgt meg dom siste månedene i kjøkkenhagen? Den er ikke sky en gang, sitter tett innpå og følger med, jeg har bare aldri hatt kameran med, idag ble jeg bare tvungen til å gå inn og hente den..

Jeg har fjernet erter idag, de siste blir til middagen, men det ble luftigere og åpnere her bak. Nå har jeg plass til å så noen fler stauder, har fortsatt to påser igjen fra Rara växter, og siden alle frø jeg plukket selv i sommer, når kan de sås ?..

Dette er vel det frodigeste hjørnet just nå. Gladiolene har knopp og jeg kan nesten se fargen på blomstene på den første, noen dager til så.. Ringblomster, mynte og andre ørter tillsammen med kornblomst og lavendel..

blåbärsbuske 

Så spiser jeg blåbær, det ble både frokost og formiddagsmaten idag. Aner ikke hva jeg kan bruke dem til, disse amerikanske, så jeg tar det letttvinte, fulle never med bær rett inn i munnen, mums!

Så åpent ble det i hjørnet når erter og sukkererter forsvant, pyramiden ble flyttet over til neste års plassering, men jeg ser at jeg har en del reparasjonsarbeid å få gjort med den. Etter ti års trogen tjeneste begynner spilene mørkne. Burde vel sikkert gjøre det nå, får om våren er en bestandig så travelt opptatt av annet..

sista potatisen

Potatoes, potato, tomatoes, tomato.. Nå återstår kun disse fire vissne grass av potetene, men tomatene er der. De er store og flotte men ser ut til å nekte å skifte farge til gult. Håper innerligt på noen fler solige dager enn kun den her helgen..

gula tomater

Men det gjennstår fortsatt mye å ta rett på; rødbeter, bønnevikken, vanlige bønner, salat, gulerøtter, jordskokker.. for ikke å tenke på all frukt. Har planer om eplekake til kvelden men en dag ute i hagen går så fort at jeg lurer på om det blir tid over..

en trogen kamrat

Min ukjente venn..

5 kommentarer:

Turid sa...

Mener det er en rødstrupe du har i hagen. Tror den er ung siden den ennå har "spetter" på hodet. De overvintrer i Sør-Europa og er en av de første som kommer tilbake om våren. Hyggelig liten venn!
Flott og innholdsrik kjøkkenhage du har.

Vivishagerom sa...

Så ryddig og flott kjøkkenhagen du har, Mia! Helt fantastisk.
Flott venn du har fått deg. Koselig med en følgesvenn i hagen.
Ønsker deg en flott ny uke.

Stephanie sa...

Sorry I do not recognise that little fellow but he is cute :-D Your garden looks so in order and the blue colour borders look really nice.

Ingun sa...

Rødstrupe kaller vi den fuglen. Vakker er den....

Tångsnällans blogg sa...

Vilka vackra anemoner du har! Ja jag tror också att det din okände vän är en rödhake. Dom är så fina! Vi har också en här hemma som vi ser då och då. Dina målade odlingsbäddar är så fina! Likaså pyramiden! Har du byggt den själv? En sådan skulle jag vilja ha på kolonin. Tror bestämt att jag ska måla pallkragarna till våren. Ha det gott/ Kram