lørdag, september 04, 2010

September begynner med godt vær..

 sett från terrassen

Idag vaknade jag tidig till blå himmel och sol, inte kan man sova bort en sån förmiddag. Redan kl 9 var jag på väg till byggmarknaden, hade några ärenden som måtte uträttas till köket..

på väg runt hörnet 

Min man var en tur till tippen med bråte och tog med sig 16 plattor på hemturen. Så, eftersom jag hittade två stolar på Plantagen och han hade med sig plattorna så var det bara att kavla upp armarna och komma igång.

sett från hörnet under äppleträdet

Efter ett pars timmars insats kunde jag sitta i en av de nya stolarna och njuta av en kafferast, nog är det trångt i min lilla trädgård men jag satt faktiskt väldigt bra här, stolarna var sköna och solen silade genom morellträdets krona. Hade jag nu bara haft fyra plattor till, tänkte jag, så hade jag ju faktiskt blivit färdig idag..

nya stolar

Men det hade jag nu inte, flera plattor och vänta till veckan frestar inte när man är så nära målet, så.. jag hade mera plank, så sagt och gjort, det bara måtte bli en låda till.. Nu har jag ytterligare 53x53 cm att plantera på, och det kommer jag helt säkert göra. Vädret var till och med så snällt idag att jag hann måla kanterna också, det händer inte varje gång. Fick ju med mig lite smått och gott idag också, ska se på det imorgon.. Än så länge får den knäckta dahliablomman stå för frodigheten…

dahliablomma

I slutet av dagen sitter jag här, i min nya stol och ser ut över min lilla trädgård, och grannens hus som lyser igenom min skamklippta syrenhäck.. Tror kanske inte det var den sista kaffekoppen som blev drucken här..

utsikt mot rosenhagen

Men så slår mig en tanke, vad nu? vad ska jag göra nästa sommar då, nu som jag har gjort färdigt det planlagda prosjektet iår? Ska jag verkligen klara en hel sommar utan att göra annat än att bara njuta av blomstrerna?

3 kommentarer:

Snuffeldyret sa...

Det blev jo kjempe flott! Og om du er arbeidsløs er det en åpning for gartner hos meg.. Jeg har 800 m2 med ugress,halvferdige prosjekter og prikkete bed uten mål og mening.

Velkommen!

TYRA sa...

Ja, Astilbe chinensis har spredt seg veldig mye, men foreløpig har jeg kontroll. Det er tydelig at den må passes på så den ikke tar over for andre planter. Jeg har likevel lyst til å ha den fordi blomstene er så flotte.

TYRA sa...

Jeg har ikke smakt på skrubb, mulig vi ikke fikk lov til det som barn fordi de ikke ansåes som spiselige - dermed har jeg heller ikke smakt på dem som voksen. Selve planten er nydelig nå, ca. 10cm. høy og med flotte høstfarger sammen med de knall rødoransje bærene er den et lite blikkfang, men om jeg ville tatt den inn i hagen er jeg ikke så sikker på.
Ha en fortsatt god dag!