tirsdag 11. oktober 2011

Skam den som gir seg..

I know, hele 2010 var jeg masete om min New Dawn, så trist og lei meg for at den hadde fryst ner i løpet av vinteren. Trodde aldri jeg skulle få se den mer. Nå vet jeg hvorfor jeg var så lei meg, hun er helt enkelt fantastisk, kommer hele tiden med nye blomster også nå, langt ut i oktober. Enda har hun ikke blitt stor, egentlig er det bare en liten stengel på litt over 1 meter, men hun lever, hun blomstrer!!

bilde fra 2009

Om noen år, hvis nå vinteren vil være snill med henne, kanskje hun atter pryder taket av Pergolan. Til neste år må jeg vel regne med at jeg må klippe stengelen litt tilbake for å få en kraftigere vokst fra roten, hvilket høyst sannsynlig setter henne litt tilbake..

Men visst er New Dawn en vakker syn når hun blomster!

Til venstre, høst 2010 og til høyre august 2011 (nede til høyre i bldet)..

Skam den som gir seg, sier nå jeg…

15 kommentarer:

Lunalei ;-) sa...

Så flott at rosen din kom seg igjen - du skal se den blir kraftig og fin til neste år! Jeg plantet min første New Dawn i sommer - og den har gitt meg mange nydelige roser! Den har ikke klatret så høyt enda, men det ordner seg forhåpentligvis til neste år. får bare krysse fingrene for at det ikke blir ENDA en iskald vinter!!!!
KLem

Helena sa...

Min fryser oxå ner varje år o jag hann tom köpa en ny ett år men så kom den till sist vid midsommar!Tur den blommar på års skotten :-)
KRAM från mig!

Hilde sa...

Så fint at New Dawn er på vei opp igjen! Den er fantastisk flott i blomst. Jeg ønsker meg til hagen etterhvert :)

Tusen takk for at du blir med meg videre, Mia. Jeg ble kjempeglad :)

Gudrun sa...

Hej Mia!
Så härligt dina rosor blommar. Här har jag också massor med knoppar på the fairy och en annan vad den nu heter.
Lite synd är det att frosten skall ta dem.
Önskar dig en fin helg.
Kram

Lisa sa...

Så ljuvlig hon är! Tror minsann att jag grävde ner en sådan i somras, är lite trött och förvirrad just nu ;-)
Bra gjort att vänta ut henne också. Det är fort gjort att slänga växter som man tror har gett upp. Tänk, vad fint det blir nästa sommar...
Vikarieanskaffning ja, det kan vara ett straff. Speciellt på helger och i influensatider. Jag är inte avundsjuk på dig för det jobbet! Egentligen borde alla vikarier få ständiga vitamininjektioner och sådant så de inte kan bli sjuka!
Att ha psykiatribakgrund hjälper nog när mörkret och kylan sätter in. Psykologer kan ta på sig en tomteluva och titta sig i spegeln så mår de genast bättre igen, HA HA HA! = D
Kram, Lisa

Marit sa...

Så flott din New Dawn er! Det er en rose jeg godt kunne tenke meg å ha her i hagen. Din ser nesten porselensaktig ut med sin vakre farge.

Anonym sa...

Nydelig rose!
Her er det ingenting som blomstrer lenger , litt vemodig er det.
Ha en fortsatt fin høstuke :)
klem

Stephanie sa...

Those roses are sweet and pretty! Love the light pink against the dark brown wood of the trellis.

krepsemor sa...

Så nydelig hun er!

Mari Anne sa...

Hm - da skal min få en sjanse til.

orchis sa...

Vakker. Den trives t.o.m. her, og er en av de friskeste roser jeg har. De fleste andre herjes av lus og sopp, og er lite å skryte av.
Ha en fin dag.

Landbohaven sa...

Hvor er din Rose smuk.

Turid sa...

Den er så nydelig. Min døde desverre etter fjorårets monstervinter, men i H6 som jeg bor i, er new dawn litt i sarteste laget. Du lurte på hvor jeg bor Mia, etter de snøbildene jeg postet på bloggen min. Bor i Gausdal, 8 km nedenfor Skei som er et skisted med alpintanlegg og masse langrennsløyper, det er rett og slett vanlig med tidlig snø her. Ha en fin kveld.

Bille sa...

Så superfin! Og så godt at den kom tilbake, det er feigt å gi opp, ja! :D

Ingvild sa...

Nydelig New Dawn! Tror jeg må få meg en sånn en neste år. Vet så mange som er så fornøyd med den!