søndag, oktober 16, 2011

De siste løker i jord?

Spaniablåstjerne, Hyacinthoides hispanica, en hel pose av dem ankom i posten i helgen. Takk Bille, de er nå plantet etter kunstens alle regler på baksidan av huset. Der, inntil veggen går alltid snøen først (hm, dårlig isolasjon??) så jeg tenker jeg kommer å nyte dem godt til våren. Og så mange da, jeg måtte grave fire hull før posen var tom. Passer godt inn i mine drømmer om et helt teppe med Spaniastjerner.  Og så. mens jeg satt der og plantet mine løk husket jeg pløtslig – var det ikke her jeg skulle ha tulipaner også ? De får jo plass de og så kanskje, til tross frost og snart tæla at jeg klarer klemme ner noen av dem og.. (Ellers er det eneste jeg graver etter nå om dagen disse delikate jordskokker som har vokset seg godt til..)

Graver ja, jeg fikk tips på hagelagets rosekveld om bananskall. Disse graver jeg også ner nå, bananskall skal kunne virke fremmende på rotdanningen ( i hvert fall roser) så nå begynner rosenhagen likne en kjøkkenhagekompost med alt kaffe og bananskall. Håper bare innerlig det ikke tiltrekker seg mus!

11 kommentarer:

Mari Anne sa...

:D Jeg ser det for meg, bananskall og kaffe. Det må bli velsmakende roser.

Lisa sa...

Bananskal??? Jättebra tips, det måste jag prova! Jag är ju bananätare av rang så brist på skal har jag inte, hihi. Kanske mössen stannar ute dessutom = )
Att rosor gillar kaffesump visste jag inte heller. Jag är ju även kaffedrickare av rang så det blir till att tömma pannan runt rosorna i fortsättningen.
Kan så ännu en gång konstatera att man lär sig något varje dag. Nu blir det inget mer lärande i kväll, dags för söndagsmys!

Kram
Smurf-Lisa

krepsemor sa...

Så smart med bananskall da! Det har jeg ikke hørt om før. Blir mye banaspising da, men det er jo godt =)
Håper musene ikke finner dem da!
Ha en fin uke!

Anonym sa...

Så spennende med løker! Noe å glede seg til! Har heller ikke hørt om bananskal,, det må jeg legge på minnet. håper du slipper mus!!
Ha en fin start på den nye uken. Har noen løker som ble med hjem på impuls idag,, de må ut i morgen :)

Hilde sa...

Blir nok superfine blomsterbed hos deg til våren, Mia :) Gleder meg til å se!

Stephanie sa...

Hi Mia, I have read about use of banana skin to get rose to bloom also. I have no chance to try this out. I hope you will have success. Happy experimenting :-D

Tua sa...

Dette blir fint til neste år, gleder meg til å se bilder fra bananblomstrende roser :) Det med banan er også praktisert her i hagen, det er noe med kalium og roser tror jeg. Ha en riktig fin dag.

hageglad sa...

Har aldri hørt om bananskall i bed men vet at det skal være bra i komposten så da er det nok et bra triks som er vel værdt å prøve!Takk for tipset! Ble minnet på at jeg skal gå ut å grave opp et par jordskokker før det er for sent i år! Ha en flott dag! PS.Fint innlegg i "Hagen for alle! Hege

hageglad sa...

Upps! Jeg mente fint innlegg i "Bolig Drøm"! Hege

Hagealven Lunalu sa...

Kaffe har jeg hørt om - men bananer.... Hm - det blir spennende å høre om det blir en hit! (og så får vi håpe at musa holder seg unna!!!)
Ønsker deg en flott uke!
KLem

Merja sa...

Kaffe har jag hört och provat med bra resultat, men bananskal...!!
Synd att jag hann slänga en stor knippe med bananer igår:O
Tack för tipsen!