lørdag 22. oktober 2011

To favoritter..

Nå som mye vissner ner ute i beddene kommer pløtslig mine to favoritter på baksiden til syne igjen. Euphorbia ‘Ascot rainbow’ med sine gulgrønne blader, gir litt liv og lyster i beddet på baksiden fortsatt.

Det samme gjør Euphorbia amygdaliodes ‘Purpurea’. Begge disse håper jeg kunne ta stiklinger av til våren, virkelig et par stauder jeg godt kunne hatt på fler steder.

Blomstene er kanskje ikke de største men de ser herlige ut når de svever litt over alt det andre. Forrige høst prøvde jeg så frø fra disse uten suksess. Iår oppdaget jeg at det ikke er her som frøene kommer men litt lenger ner på stilken, under de synlige blomstene, var små trekantige frøkapsler. Disse har jeg nå forsøkt så, krysser fingrene for at det spirer, vel vitende at frøplanter ikke blir like orginalet alle ganger..

Spirer ja, hele reolen på baksiden er nå full av forskjellige føsådder som skal få stå ute i vinter. Men jeg lurer på om jeg ikke var litt vel tidlig ute, for spirer det gjør det. Både litt her og der..

Takknemlig kan jeg konstatere at jeg denne gangen lært meg at man ikke trenger så alle frø i en påse, nå har jeg fortsatt frø igjen til en sådd til. Men den for vente til over nyttår.

3 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Så mycket spännande du har i dina rabatter! Nu när allt trädgårdsarbete är över för denna säsong, har man gott om tid att planera och tänka över nästa års trädgårdsförnyelse med vackra växter och blad :)

Nu skall jag sätta på kaffepannan och njuta av tända ljusen :)

Ha en fin kväll!
Kram / Bea

Mari Anne sa...

Euphorbia er en av mine favoritter også. Den blomstrer når ingen andre gjør det, og den varer så lenge.

Hilde sa...

Skikkelig stilige blomster på din euphorbia :)