lørdag 29. oktober 2011

I seineste laget..

Nå er det første bjørnebæret blitt mørkt i fargen, litt vel seint og helt uten smak var det. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke gir opp, det er et ytterst fåtall år som det blir noen bær på oss. Sesongen er vel helt enkelt for kort..

De få tyttebær som er på busken er fortsatt lyserøde så det blir nok ikke bær til en viltgryte en gang..

På veggen ved kjøkkenvindu henger en stakker liten klase med druer, men, det ble i hvert fall druer, ikke verst bare det! Jeg har siden lengst innsett at druer her oppe er og forblir en drøm, men selve planten vokser seg stor og frodig hvert år.

Ved det varme hjørnet ved kjøkkenvindue har jeg også satt den ene av de to lakrisplantene. Jeg er klar over at jeg absolutt ikke kan påregne meg at den overvintrer men skal jeg gi den et forsøk må det bli her.

Her blomstrer også fortsatt de fire erteblomstene jeg satte her, de virker ikke det minste påvirket av frost eller at det snart er november. Dette er en av de få plantene som spirte av Lathyrus Matucana, en av de tre sortene jeg vant i våres. Men jeg vil vel tro at de synger på siste vers nå..

Egentlig lurer jeg på om jeg ikke skal sette erteblomster her inntil veggen neste år og, men da skal de så absolutt få noe å klatre på, dette villniss har vart nest inntil umulig å passere..

9 kommentarer:

Suss o Kai sa...

Ibland ger man sig inte :) Kram Suss

Torill sa...

Kanskje har du ein kort vekstsesong, men me kan vel alle håpa på ein betre sommer neste år ?? Fine erteblomster . Ha det godt.

orchis sa...

Kjempesøt tyttebærbusk. Et perfekt formet mikrotre. :)
God søndag.

Åshild sa...

Her har alt grodd igjen ute, men jeg har holdt på inne. Er fortsatt imponert over det enorme mangfoldet i din hage. Min hageinteresse er nok ikke på det nivået.

Lisa sa...

Såklart ska man prova olika växter. Går det så går det! Hos mig blev mullbärsplantorna ett misslyckande. Fröna spirade och det blev små plantor. Sedan hände inget mer förutom att de dog = (
Fortsätt att experimentera, det är så kul att följa dina projekt!

Söndagsmys från Lisa

Vivishagerom sa...

Hagen din henger med så godt den kan, Mia. Sesongen er nok for kort her i landet, men noen druer fikk du jo :)
Ønsker deg en fortsatt flott søndag.

Helena sa...

Det är en del växter som sjunger på sista versen nu men man är glad så länge det varar :-)
KRAM från mig!

Ninja sa...

I min trädgård är det bara färgerna kvar....

Inger Marie sa...

Hei:)
Så gøy det du viser av planter du prøver ut:)
Bjørnebærene dine er kanskje ikke rett sort iforhold til vekstsonen din...jeg fikk en stikling, og de gir kjempestore bær og avling,men jeg vet ikke hva sorten er.

Flott blogg du har:)
Legger meg til som følger om det er ok?
Velkommen til Hagerommet:))