lørdag 15. oktober 2011

Høstsukk..

Nåja, så står den da der, min gamle port… Den tidligere så godt skjulte snarveien til naboen som var inneklemt i hekken som ikke ble klippet og derfor nesten ikke tillatte at noen passerte, står der og ser helt malplassert ut. Ikke ble det noe enklere å passere når Clematisen, Summer Snow, fant ut at i år var året da den skulle slå alle rekorder og få ranker som var godt over 5 meter, det ble som et riktig vinteruvær her på toppen av haugen. Nå er det roligere tider.Seks intense hagemåneder setter sine spår. Nå kan jeg tappe fullt av vann i badekaret og senke ned min ømme kropp, la ryggen og åreknutene få hvile litt, mens jeg legger planer for neste sesong, som selvfølgelig kommer å bli den varmeste og mest solrike dette århundret (og ikke en Iberiasnegl så langt øyet ser..). Her i badevannet kan endelig føttene få stell og sorgkanten under neglene forsvinne. De såre hagehendene blir myke og den inngrodde skitten på knæene går vekk. Hagesjelen får litt fred, neglene kan vokse ut til julebordet om noen måned og det værherjede fjeset får en velbehøvlig ansiktsmaske, ikke uten at det føles litt godt.

Den siste dagen i hagen er kanskje ikke forbi riktig enda, men nok føles det litt godt at høsten er kommen..

5 kommentarer:

Suss o Kai sa...

sommarens sista ros kram suss

Bea sa...

Hej!
Ja, hösten är kommen och det mesta har antagit den grå/bruna tonen.
Din blåa grind är så vacker färgklick!
Men tanke på min Julros och övervintring. Så du tror att den klarar vår vargavinter i zon 4!?
Hmm... får ta in den i svalt och låta den blomma lagom till jul i år och kanske testa uteliv nästa vinter om den har lever då!
Kram /Bea

Marit sa...

Ja, det er litt godt at det er høst og vinter snart. Jeg blir også hagelei på denne tiden av året. Men bare jula er over er det på'n igjen :-)

Villrose sa...

Ja, hvil deg!
Så klart neste sesong blir århundrets solrikeste..... :-)

Lisa sa...

Njut av bad och värme! Det är belöningen efter en sommar! Du om någon är värd massor av mys, jag är så imponerad över allt ditt slit. Det lönar sig dock, det syns.
Visst ska vilan bli skön också, hur kul det än är med trädgård så sliter det på "gammkroppen". Att sitta inne vid brasan och fantisera om nästa säsong är underbart!
Söndag nu, så jag önskar dig en skön morgon och dag!
Kram, Lisa