fredag, oktober 07, 2011

I siste liten..

Det er det samme hver høst, i hagen råder et kappløp med tiden. De fleste planter vissner ner eller blir klippet vekk, andre igjen, som denne Clematis ‘Jouiniana Praceox’ får meg å holde pusten litt og lure på om jeg skal få sett den blomstre.. Den er ny av året så jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente meg.

Så mye knopper, overalt er det klaser av knopper som saktelige svulmer opp, ja for så her års går det sakte. Bak ved trattorian når ikke lenger solen helt frem, nå som den står lavere på himmelen er våres tak i veien for de få varmende solstråler som finner veien gjennom skylaget. Er det skyggeforholdet som forsinker knoppene eller er det jeg som synes det går langsommere enn ellers av frykt for frost?

C. ‘Jouiniana Praecoux’ skal være en ypperlig bunndekker, særlig under høyvokste tre, da den selv ikke klattrer. Hos meg har det kommet seg godt opp i espalieret, ikke har jeg hjulpet stort til heller. Den har vokst til seg godt over 2 meter. Seinblomstrende som den er burde den ha blomstret alle rede fra august, men hos meg kommer de altså først i begynnelsen av oktober.

Og se idag, dagen etter, i den kjølige morgenstunn (+1..) så finner jeg noen blomster til. Nå må det ha vært frost i natt men jeg ser ingen spår av det, enda… helgen får brukes til å redde hva som reddes kan av potter ute. Høsten er et faktum..

Men tiden høll akkurat – jeg rakk få sett Jouiniana Preaucoux blomstre.

10 kommentarer:

Lisa sa...

Vilka vackra bilder du bjuder på! Jag hoppas verkligen att frosten håller tillbaka ett tag till så de hinner slå ut! Det är en läskig tid nu, jag håller koll så jag kan täcka över blommorna. Annars plockar jag in allt vad jag kan.
Frostfria kramar från Lisa

Tigertina sa...

Den var morsom! Godt du fikk se blomstene før frosten kommer for godt!:) God helg til deg :D

Villrose sa...

Nydelig er den! (Og på ønskelista)

Tullik sa...

Heisan. Flotte blomster på den klematisen. Håper den kjem med tidlegare bløming neste år slik at du verkleg får sjå blomeprakt, ja for det såg jo ut til å vera litt knopper. Ha det godt

Mariann sa...

Så søte blomster på den! Den er vel ekstra sein i år siden det er første sesong. Neste år blomstrer den sikkert tidligere.

Suss o Kai sa...

Så sött den blommar Kram Suss

Hilde sa...

Den var nydelig! Fint at du fikk se blomstene før frosten setter inn for fullt.
Kjempefine bilder :)

Ha en riktig god helg, Mia!

luna sa...

Beautiful!!!
Wish you a nice weekend....Luna

Marit sa...

Den var nydelig! Med en bedre sommer hadde den sikkert blomstret tidligere...

Jørn Møller Jensen sa...

Hej Mia

Det er dejlige billeder du viser.
Tak for din kommentar på min blog og tak fordi du har valgt at følge bloggen. Det er meget sjovt, at du også har tre drænrør med husløg stående i haven.

Kh Jørn