fredag 14. oktober 2011

Tyttebær ‘Koralle’

Vaccinium vitis-idaea ‘Koralle’. Jeg fant jo til slutt noen hagetyttebærplanter til min kjøkkenhage i somres. Stor lykke faktisk, disse har jeg etterspurt mange ganger. Kanskje finner jeg etter hvert et hagesenter som har grønne solbær også?

Herdigheten på disse plantene aner jeg ikke noe om men det hadde jo vart meget tilfredstillende om de viser seg igjen til våren. Nå, midten av oktober, blomstrer de fortsatt, litt seint kan jeg nok synes, er de ikke klare over at vinteren er rett rundt hjørnet?

De små buskene har noen få små kart også men solen strekker antagelig ikke til, lurer på om de modnes? Eller slik som min mor sa, er du heldig får du kanskje en hel spiseskjed med rårørte tyttebær før vinteren…

Og ja mamsen, da må jeg være heldig. Det er jo ikke mange bær på busken. Busken som blomstrer og har kart er ikke stor, ca 20 cm, men den har vokst litt. Den andre, den jeg plantet til venstre har stått på stedet hvil sen jeg plantet den i juni..

nyplantet i juni -11

Men det er klart, jeg plantet ikke to busker tyttebær for å kunne høste tilstrekkelig med bær for å dekke familiens behov, da måtte jeg ha plantet en liten skog.. men det vil unekelig være gøy hvis jeg en gang kan høste nok bær som tilbehør for elgesteken, i hvert fall en middag.

4 kommentarer:

Mariann sa...

Blir det modne tyttebær til jul!
Ha en fin helg!

Lunalei ;-) sa...

Mmmmmm elsker elgkjøtt - og det må være tyttebær til!!!
Spiste det nå da jeg var på høstferie -himmelsk!!!!!!

Lisa sa...

En sked lingonsylt är inte fy skam! = ) Jag visste inte att de fanns som plantor att köpa. Det är ju kalasbra om man inte har en skog i närheten! Det är synd att dessa bär mognar så sent. Förra helgen såg de bra ut men nu har de väl frusit... Jag ska gå ut i skogen och titta efter iaf.
Ha ha haaa! Kråkan i soffan! Vore det inte för maken skulle jag garanterat göra ett fågelbo i hallen åt henne, men han säger stopp! Karlar är allt bra konstiga, eller hur ;-)
Hoppas att ni har vackert väder idag så du också kan gå ut och pyssla lite.
Kramiz

Suss o Kai sa...

älskar tranbärsdryck Kram Suss