mandag, oktober 24, 2011

Et brått innfall..

I ettermiddag fikk jeg pløtslig et innfall at jeg skulle ta en tur til Plantasjen og fynda noen til tulipanløk, for så seint som nå burde de vel enda være på salg. Men ikke da, den bedriften vet å tyne de siste ørene av oss stakkers hagefreaker som i sin innbilskhet tror de skal kunne spare noen ører til julegaver..

Ikke hadde det mye igjen heller av planter men ved døren møttes jeg av en liten samling evigrønne busker. Fikk ikke hjelpes men jeg syntes den var så søt og det stod tross alt en skilt som fortalte at denne ellers så dyre plante var til salgs med 70% avslag.

Cedrus deodara ‘Feelin Blue’ heter den. Nå er ikke min latin særlig god så jeg ante ikke helt hva det var jeg fikk med meg hjem. Atter en gang himla irriterandes når ettikketter ikke forteller stort! Må så være at planten var på 70% avslag, like vel kostet den over 200,- Nkr og det for en liten busk som ikke tåler norske vintrer, H2!! er det mulig? Hvordan kan man selge slike pingler her på Østlandet uten i det minste å opplyse om en sikker og vis død. Grr… føler jeg blir sint. Enda mer for at jeg faktisk dro rett hjem og flyttet en del annet for å kunne plante den just her, med andre ord var det liten vits å dra tilbake å klage.. sukk….

Her er i hvert fall løkene som jeg fikk med meg denne gang; Tulipa parrot ‘Black Parrot’, Tulipa parrot ‘Apricot Parrot’, Fritillaria meleagris, Iris hollandica mix og 5 Narcissus double ‘Ice King’. Alle er plantert på baksiden inntil veggen sammen med alle de små løkene av Spaniablåstjernen jeg fikk i posten. Jeg konstaterte jo når jeg plantet dem for en uke siden, at dette måtte være et ypperlig sted for tulianer da det er det første sted som blir snøfritt i hagen.

Nå har jeg egentlig en gang for alle bestemt meg for at tulipaner ikke er noe for meg ettersom jeg går og erger meg over bladen etter blomstring, men når mine revebjelle som jeg sådde i 2010 endelig har tatt fart og blitt så her store så skal det vel litt til at de ikke dekker over de triste bladverket fra overblomstrete tulipaner, eller?

Og hvis jeg i tillegg tar i betraktning at de på langt ner er de eneste planter som er her så burde det i hvert fall ikke by på noen problemer..

For til tross for at Hosta plantene er vissnet og phloxen tilbakeklippt er det fortsatt fullt. Og at jeg klart å sette ner hele ni stokkroser her, og med skrekk husker blad som ble store som dolokk, ville jeg helst tro at denne smale hagegangen blir ufremkomlig til sommeren..

3 kommentarer:

Lisa sa...

FY, så fult att sälja växter som inte klarar klimatet! Det borde stå stora varningstexter sådana gånger! Du får täcka den ordentligt så kanske det går vägen.
Rea på höstlökar kan man drömma om. Jag var nära att göra bort mig, då jag hittade en låda med vad-de-nu-hette med en skylt: 1 kr. Wow, tänkte jag och började ösa ner i en påse. Sedan hejdade jag mig och frågade vad 1 krona betydde. Per hekto, kilo eller? Neej, det var per styck! Billigt hur som helst, men det hade kunnat gå illa ;-)
Ha så mysigt med spaden nu, det kommer att bli jättefint!

Måndagsmys från Lisa

Hilde sa...

Den var skikkelig fin den vintergrønne, skjønner godt at du falt for den. Får håpe den klarer vinteren, mange kan klare seg overraskende bra om de står lunt til og vinterdekkes.

Og for en flott samling løk du har anskaffet! Blir nok fargerikt og superfint i hagen din til våren :)

Mari Anne sa...

Du som er så god til å flytte planter: La avblomstrede tulipaner visne et annet sted. (Bak komposten f.eks.) Husk bare på å merke stedet slik at du får flyttet dem tilbake der du vil ha dem på høsten.