torsdag, oktober 13, 2011

Amaryllisbekymmer igjen…

Går videre med mine Amaryllis bekymmer. Fikk jo en masse fine råd etter julen som var. Nå har disse fire fått en tilværelse ute i hagen gjennom hele sommer. Så i lørdags fikk de flytte inn i boden, den natten ble det frost så det var i siste liten. I sommer har det kommet en del blad på dem (men jeg glemte næring, hm…), skal de klippes vekk eller vissner de på en eller annen måte ner av seg selv? Leste denne fine linken HER men ikke noe om klipp. Løkene en kjøper ser jo ut som om bladen er klippt vekk, så hva gjør jeg nå?

7 kommentarer:

Emelie Viklund Hermansson sa...

Jag har aldrig prövat spara amaryllislökar efter jul så jag har ingen aning...men det skulle vara intressant att få veta svaret, hoppas någon annan läsare vet :)

Ha en fin dag :)

Tone I.Lyngstad sa...

Heisann!
Du trenger ikke klippe vekk bladene, de er jo ikke så mange. Løken skal skyte knopp likevel, men må ha en måned eller to til på kjølig sted-el til du ser knoppen kommer. Godt med gjødsel etter forrige blomstring er nok viktig, dvs inne i vinduskarmen før du setter den ut i hagen..lite gjødsel i sommerperioden har ikke så mye å si.
Lykke til!

Bille sa...

Hei. Du må ikke klippe vek friske blader. Engang på høsten kan du stoppe å vanne, og sette pottene litt mørkere og gjerne også litt kjølig, feks i en bod. Da vil bladene bli gule og visne, *da* kan de klippes bort. Så lar du løken hvile i noen uker, og setter dem litt lysere og vanner veldig lite. Tror blomsterknoppen skal komme opp før nye blader. Hvis du vanner for mye blir det blader, og da vil det noen ganger ikke bli blomstring. Stod det ikke litt sånn i Sigrids fine artikkel da? Mulig det er litt ulikt for ulike sorter. Jeg gjorde det ihvertfall sånn med den eneste løken som jeg har fått tilå gjenblomstre :-)
PS: løk på vei til deg!

Lisa sa...

Vilket bra inlägg! Tips på amaryllisar tages tacksamt emot. Jag har sparat två som också stått ute, utan gödning... = /
Det ska bli spännande att se om dina blomstrar sedan. Jag håller tummarna! För mina egna också, för den delen he he

Hej hopp,
Lisa

Mariann sa...

Jeg ville heller ikke klippet bort bladene nå. Bare la de få en kjølig periode. Alltid spennende om man lykkes med å få ny blomstring.

Stephanie sa...

This year I didn't put my bulbs into the fridge to force them to bloom. Nevertheless, I wish you good luck to get these wonderful bulbs to bloom. And I hope you will have both red and white ;-)

Vilt og vakkert sa...

Heisann!


Klipp dem av og sett dem mørkt. jeg har ennå ikke fått gjort det. er så mye annet som skjer!

Har du fått deg macro nå... ? kom innnpå det i praten med Guro som jeg er sammen med på turen til Arles!