mandag 3. oktober 2011

Echinacea purpurea ‘Green Jewel’

Solhatten ‘Green Jewel’, ikke riktig grønn, ikke riktig hvit, men et eller annet sted der mitt emellom. En sta staude er det, jeg klippet vekk blomstrene som var i august etter blomst, nå kommer den med nye.
Helt i begynnelsen, i knoppstadiet er det i hvert fall ingen tvekan lenger hvem farge den fått navn etter, den er virkelig som en grønn juvel.
Nå, sån på hell ser kanskje ikke selve planten særlig frodig ut men til neste år da,… da har jeg store forventinger.
Her på bildet fra tidligere i september ser man ikke store forskjellen mellom Green Jewel, bakerst, og Alba, forran. Ikke annet enn bladverket som er mye lysere på den grønne juvelen.
I sluttet av august så den slik ut.. Det lyse bladverket er da då og.. Jeg regner med at det først og fremst er det som jeg kommer gjennkjenne til våren, hvis den återkommer.

7 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Vacker Solhatt! Tyvärr har inte mina köpta överlevt, endast mina rosa egna frösådda som är väldigt frodiga och välväxta. Hoppas de klarar vintern!
Må gott! /Bea

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Riktigt snygg! Hmm.. man kanske skulle rita på en helt grön rabatt... där skulle den passa perfekt... tål att tänkas på! :)
Kramar!

Bille sa...

Hei:) den der var artig. Liker godt solhatt men har ikke fått det helt til med frø ennå. Den grønne hadde jeg ikke sett før. Ha en flott uke!

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Join me on tracking, hiking or just a simple walk on Sunday!

Put on your walking shoes, bring with your camera and document what you see on October 9 and link to my blog!

http://viltogvakkert.blogspot.com/2011/10/bloggers-sunday-walk.html

Litt av en juvel, blir du med? Sov godt ;:OD)

Turid sa...

Superlekker solhatt.

Mari Anne sa...

Artig sak, har du sådd selv?

Lisa sa...

Den gillar jag! Överhuvudtaget är jag förtjust i de limegröna blommorna. De är dessutom så snygga ihop med lila växter. Skulle kunna vara något till nästa år, ihop med dahliorna...
Hälsningar från en tisdagstrött Lisa