søndag 17. juli 2011

Mer gress..

For vel over en uke siden bemerkte jeg meg:“nå vokser gresset så jeg må nok fjerne rådyret og plante det et eller annet sted i hagen, egentlig vet jeg alle rede hvor..”

Sagt og gjort. Rådyrgrasset er flyttet!

Carex morovii ‘Ice dance’ som jeg satte her for noen uke siden fikk gi plassen til rådyrstunge gresset i stedet.  ‘Ice Dance’ var mitt første grass og vokser på flere plasser like vel. Nå har jeg altså flyttet rådyrstunge til hagen. Återstår å se hvor pass herdig det er og hvor stor spreding det blir. Her er plassen i hvert fall noe begrenset..

DSC_0097

Når jeg først hadde tatt gresset ut av potten såg jeg hvor trangt det var. Tok vekk den ene kärleksgräs planten også og planterte den i en potte (som hadde en sprekk..) og gravde det hele ned i beddet på baksiden (den med rhododendron). Koreaskjegget som var her hamnet på komposten.. Eragrostis spectabilis  er jo ikke herdig så gresset må nokk erstattes med noe annet neste år.

Den siste planten av kjærlighetsgress som ble igjen fyller potten godt den og. Litt ny jord og den har sikkert snart fyllt potten igjen.

Kjærlighetsgresset, som ikke ville vokse, ble jo plantert to go to i pottene. Også her ser det trangt ut men jeg tør ikke flytte den på grunn av Eucomisens røtter. Det får helt enkelt være litt trangt, i hvert fall nå..

Og, når jeg først rettet blikket mot denne potte, hva ser jeg? Jo, den siste Eucomis løken viser tegn på liv den og. Nå blir det mange potter og planter som skal berges over vinteren.

Først igang med nærmere øyesyn fant jeg også det første paraply på vei ut. Stiligt!! 'Tellymasts' - Chloris trunctata, skal blir kul å se. Det er fler slike på vei opp.

Denne da, som  sto merket som Miscathus sinensis 'Little Zebra' men som jeg ikke fikk å stemme, trodde den var feilmerket da den ikke viste noen tegn til striper på tvers, men jammen, nå er dom her.

Så, planen videre er å forsøke sanke mest mulig gressfrø fra mine planter, slik at jeg kan få dem igen til neste år. Til og med den vridde, morsomme Juncus effusus spiralis viser tegn til frø, men det ser ut som om de kommer rett ut av selve gressbladet. Ja, nok finnes det planer altids,

4 kommentarer:

Merja sa...

Så många olika sorter du har Mia! Jätte fint kommer det att bli. Ska nog ha lite i min trädgård med så småningom.

Torill sa...

Heisan. Kjenner at lysten på fleire grasplanter stiger når eg les her. Nydlege klematiser di viser i eit av dine tidlegare innlegg. Så krysser eg fingre for fint hagevær i komande veka for oss alle. Her er det ferie no så.... Ha det godt.

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Da skal jeg vente og se hvordan disse nydelige gresstustene, får kanskje ikke kalle dem det, utvikler seg og takler kulda til vinteren. Du får være prøvekanin, for jeg har ikke kjøpt nye i sommer...
Ha flotte sommernetter ;:OD)

Marit sa...

Så mye flott gress du har! Jeg har ikke prøvd så mange sorter, og de aller fleste bare dør her. Vet ikke hve jeg gjør feil, men det har kanskje noe med dreneringen å gjøre.