lørdag 2. juli 2011

Rufsete peoner..

Hvert år, føles det som, når peonene skal blomstre, herjer monsunregnet her. Vått og klissete. Klart, det er jo frodigt men for mine peoner vet jeg ikke helt om det er favorittværet.

Denne kalufsen, hårmanken, skal visst være fire peonblomster. I midten skymter jeg enda en knopp. Ikke helt enkelt å se hvor blomsten begynner og slutter..

Ja, ikke vet jeg hvilken sorts peon det er, men de virker helt klart som en fyllt modell. En blomsterknopp som sprikker åpenbarer uendlig tall kronblader..

Støttet opp er dem, men jeg har tatt vekk knuten som bandt dem sammen til en bukett. Hjelpte kanskje ikke stort, lurvete ser det i hvert fall ut.

Et eller annet sted må jo midten være, men det er ikke lett å oppdage på dette stadiet.

Tror vel egentlig ikke at jeg kjøpte så mange av samme sort.. det er vel heller det at jeg aldri kan la være å flytte på planter og da faller røttene i fra hverandre (mye busk fra en plante..). Akkurat nå overveier jeg atter en flytt – til komposten! Dette har jeg helt enkelt ikke plass til! Men nok vore det synd, for hvordan det enn kan virke, så er de fantastiske, så det så.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Nei de er ikke glad i dette regneværet, snart kaster de vel bladene og så er det bare å vente til neste år, klem Marit.

November- symra sa...

Her høljer det ned og peonene mine fikk også en klissen slutt. Godt de får en ny sjanse neste år! kan tenke meg dine peoner er helt nydelige i tørt vær!

Lisa sa...

Ja, regn i all ära, det förstör också! Kan du inte bygga små tak eller paraplyer över pionerna? (du hör ju, knas-Lisa som ska rädda allt, hihi). Vackra är de oavsett, jag fortsätter hoppas på mycket sol för din skull!
Lördagskram!

Vivishagerom sa...

Så flotte pioner, Mia! Det er trasig med slik vær. Skulle virkelig ønske at det kom noe sol snart. Her i hagen har regnet tatt knekken på riddersporer, hjelmer og akeleier. Alt bare ligger langs bakken.

Torill sa...

Heisan. Nei, regn og peoner høyrer ikkje saman. Synest dei er finaste akkurat i det knoppen er på vei til å opna seg, men det går jo fort over. Forstår at du vurderer om den fortjener all den plassen !! Ha det godt.