mandag, juli 04, 2011

Med hard hånd og vondt i hjerte..

Jeg har helt enkelt for mye av enkelte planter i hagen. Den samme planten er delt utallige ganger gjennom årens gang og står både her og der. Idag tok jeg et tag beddet på baksiden mot husveggen. Hvor mange planter trenger jeg av den samme Hosta. Jeg har fire sorter og jeg beholdt en av hver, i hjørnen ved kaprifolene. To planter av løytnantshjerte gikk på komposten. De har stått her så lenge at roten fyllte en hel bøtte! Den gule gullkorgen fikk samme øde og et utall tulipanløk ble tatt opp. Trenger jeg verkelig mer enn to høstphlox her, en av hver farge.. Tenkte først fjerne den store Campanula lactifolia men den fikk stå. Lurer om jeg ikke fjerner en av de som står i kassen forran etter den blomstret i stedet..

Tja, det ser litt tomt ut men er styggt redd for at det snart er overgrodt igjen..

Bakerst mot veggen satt jeg de sorte stokkrosene jeg sått iår. I midten stor en hjortetrøst (fullt klar over 1,5 meter…) til venstre om den tre planter av brinnende kærlighet og til høyre tre planter av Knautia Macedonia.Så to planter av revebjelle helt foran. Alt frøsådd så det er ikke så stort enda. På hver side av hjortetrøsten har jeg dessuten satt liljer, to på hver side. Noen av liljene jeg satte ved Pergolan i høstes kom aldri opp, men med hjelp av merkelapper fant jeg dem. I hvert fall to av tre som jeg satte.

Planteringen til venstre er da ganske lik, men i stedet for hjortetrøst satte jeg ner elefantgresset som overlevde vinteren i potte. Det andre gresset så ut å klare seg men jeg misstenker regnet tok knekken av det, regn og for dårlig drenering i potta.. Fikk også flyttet to lammeøren til midten og foran klokken en liten spansknäva rot. Med andre ord, alldeles for mange planter som kommer bli kjempestore med tiden. Jeg har dessuten planer om fler liljer her, må flytte på noen fler som jeg har.. og noen vårløk, og tulpaner.. Vent nå, satte jeg ikke to frøplanter av kuletistel her og ??!??

Så nå er det tomt under epletre. Satte de siste Hosta plantene under hekken. Der blir de helt sikkert snigelsnadder, hm..

Skal vel innrømme at mine blåglaserte potter ikke ble ståendes tomme når jeg fjernet gresset. Satte noen av Hosta plantene i dem… det gjør vondt i hjertet når jeg må legge flotte stauder på komposten..

(idag har det faktisk ikke regnet!, temperatur rett over 20 grader, men ingen sol..)

1 kommentar:

Hilde sa...

Så flink du har vært, det ble kjempefint!!
(Jeg liker heller ikke å kaste stauder, derfor har jeg overfylte bed med altfor mange forskjellige stauder i...)

Stilig med hosta i potter!!